Asarum-Ringamåla Församling

Asarum-Ringamåla församling består geografiskt av orterna Asarum, Svängsta och Ringamåla. Församlingen delas in i en församlingsverksamhet och en begravningsverksamhet och har ca 30 medarbetare. Asarum Ringamåla församling har som ledord ”öppna dörrar, öppna händer och öppet hjärta”.

Konfirmand

Nu är det dags att anmäla sig till en konfirmandgrupp. Vi har tre olika alternativ som du kan välja mellan...

Veckans gudstjänster

Välkommen att fira gudstjänst i Asarum-Ringamåla församling. Stilla Mässan har sommaruppehåll. Ni hittar alla kommande gudstjänster i kalendern längst upp till höger på sidan, välkomna.

På gång

Här kan ni läsa vad som är på gång i församlingen under hela månaden samlat på ett och samma ställe.

Idealitet - Hjärtats händer

Det finns många sätt att engagera sig för andra människor i församlingen. Vi kan alla bidra med dem vi är på olika sätt. Du är viktig - engagera dig ideellt!

Öppen dörr på HJÄRTAT i Asarum

En mötesplats för alla åldrar. På tisdagar finns mellis, läxhjälp & spel. - Ingen Anmälan!

Kommande musik

Här kan ni se alla kommande konserter och gudstjänster med extra musik.

Samtal

Ibland behöver man få prata med någon...

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Asarum-Ringamåla församling har ett rum och ett sammanhang för livets olika skeden. Här delar vi glädje när någon döps, konfirmeras och när ett par vigs, men också sorgen när vi begraver en vän eller anhörig.

Kontakta oss

Välkommen till oss i Asarum-Ringamåla församling. Här hittar du olika kontaktvägar till Asarum-Ringamåla församling. Oavsett vad du har för fråga kan du alltid höra av dig till expeditionen.

Lediga tjänster

Asarum – Ringamåla församling söker: Komminister 100 %

Kyrkor

Välkommen till Asarum-Ringamåla församling tre kyrkor! Här har människor i generationer mött Gud genom gudstjänster, kyrkliga handlingar, konserter, etc. Här kan du stanna till i tystnad och stillhet och tända ett ljus.

Kyrkogårdarna

Det finns två kyrkogårdar i Asarum-Ringamåla församling Asarums kyrkogård och Ringamåla kyrkogård

Viktig information

angående erbjudande från privat gravskötselföretag.

Medlem i Svenska kyrkan

Alla som döps blir medlemmar i Svenska kyrkan. Det går också bra att ansöka om medlemskap hos den församling där man bor. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen.

Information om personuppgiftsincident

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet i november 2023.

En hand som håller i en handväska av läder.

Om väskförbudet och Svenska kyrkan

Polisens beslut att införa ett väskförbud på större evenemang i Sverige omfattar i dagsläget inte gudstjänster och konserter i kyrkan.

Blekinge kontrakt

Blekinge kontrakt är ett av 12 kontrakt i Lunds stift inom Svenska kyrkan som omfattar alla församlingar och pastorat i Blekinge.

Gemensam församlingsinstruktion

Öppna dörrar, öppna händer och öppet hjärta!