Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: S:t Eriks torg 7, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala Webbplats

Vindhemskyrkan Sankta Birgitta

Sång, gudstjänst och förskola samsas i himmelskt gathörn.

Välkomna till Vindhemskyrkan: ”Himlens kyrka”. Vindhem betyder nämligen himlen. Den 23 okt 1903 invigde ärkebiskop Ekman församlingshemmet i det dåvarande Vindhemsdistriktet. Georg Granberg beskrev Vindhemskyrkans betydelse 1903: ”Allt det rena, sköna, höga som direkt till hjärtat talar, himlens blänk i barnets öga, hemmets värme, ljus och trevnad, Jesu tro och efterlevnad talar skönt i Vindhems salar”.
Utöver gudstjänstfirande och körsång för vuxna rymmer Vindhemskyrkan S.ta Birgitta bland annat även ungdomsaktiviteter, Vindhemsklubben (6-10 år), barnkören Friska vindar, öppen förskola och Solrosens förskola – en av Svenska kyrkans heltidsförskolor.

Öppen förskola >>
Heltidsförskolor >>