Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Vindhemskyrkan Sankta Birgitta

Sång, gudstjänst och förskola samsas i himmelskt gathörn.

Välkomna till Vindhemskyrkan: ”Himlens kyrka”. Vindhem betyder nämligen himlen. Den 23 okt 1903 invigde ärkebiskop Ekman församlingshemmet i det dåvarande Vindhemsdistriktet. Georg Granberg beskrev Vindhemskyrkans betydelse 1903: ”Allt det rena, sköna, höga som direkt till hjärtat talar, himlens blänk i barnets öga, hemmets värme, ljus och trevnad, Jesu tro och efterlevnad talar skönt i Vindhems salar”.
Utöver gudstjänstfirande och körsång för vuxna rymmer Vindhemskyrkan S.ta Birgitta bland annat även ungdomsaktiviteter, Vindhemsklubben (6-10 år), barnkören Friska vindar, öppen förskola och Solrosens förskola – en av Svenska kyrkans heltidsförskolor.

Öppen förskola >>
Heltidsförskolor >>
Barnkör >>
Vuxenkör >>

Vindhemskyrkan SANKTA Birgitta

Vindhemskyrkan
Vindhemsgatan 9
752 24 Uppsala

Högmässa firas varje söndag kl 11.00.
Söndagsskola våren 2019: 6 jan, 20 jan, 17 feb, 17 mars, 14 april, 12 maj och 26 maj. Alla barn är välkomna men under 3 års ålder behöver en vuxen följa med.

Vid frågor kontakta Magdalena Fredman 018-4303633

Personal i Vindhemskyrkan, Uppsala domkyrkoförsamling