Foto: Henrik Viberg

Uppsala domkyrkoförsamling

Tre kyrkor och en katedral mitt i staden.

Kyrkor i Uppsala domkyrkoförsamling

Uppsala domkyrkas högkor

Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom, började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. Varmt välkommen att besöka Uppsala domkyrka.

Almtunakyrkan

Modernt, klosterlikt och barnvänligt.

Sankt Pers kyrka

Många möten i familjevänlig torgkyrka.

Vindhemskyrkan Sankta Birgitta

Sång, gudstjänst och förskola samsas i himmelskt gathörn.

Aktuellt i Uppsala domkyrkoförsamling

En leksaksåsna hänger i ett snöre i ett upplyst träd och tittar nyfiket mot betraktaren.

Vardagsgudstjänsten i Vindhemskyrkan har barnen i centrum

Sång, bön och våffelfika och åsnan som tema när Spirans öppna förskola bjuder in tisdag 26 mars kl 10.00.

Kören Gloryfires sjunger och dansar i blå kåpor och med gott humör, uttrycksfullt dirigerade av sin körledare Johanna Engholm.

Gloryfires kommer till Almtuna med musikaliskt töväder

Välkommen till Almtunakyrkan onsdagar kl 19.00 för att njuta av musik framförd av körer, solister och instrumentalensembler. 6 mars hjälper gospelkören Gloryfires våren på traven med medryckande och inspirerande sväng.

Vindhemskyrkans fasad syns mot en blå himmel och i bildens ena hörn syns också en färgglad skylt som har texten "Messy Church".

Var med på Messy Church i Vindhemskyrkan

Kom som du är direkt efter jobbet, skolan eller förskolan - middagen är serverad! Messy Church är ett nytt och vardagsnära sätt att vara kyrka tillsammans och den närmast kommande träffen är tisdag 13 februari kl 16.15-18.15.

Ett kors avtecknar sig som en skugga på ett antal pusselbitar som delvis fogats ihop på en skrovlig bordsskiva.

Var med och tänk fritt om kristen tro

Vi delar erfarenheter om tro i samtal där var och en får tala till punkt och där vi lyssnar på varandra. Onsdagarna 7 februari, 21 februari och 6 mars kl 18.30 i Vindhemskyrkan.

Bildcollage med Uppsala domkyrka, Rosersbergs slott och Storkyrkan i Stockholm

Välkommen på katedralsvandring 8 juni

Kom med på en lång dagsvandring mellan Rosersbergs slott och Kallhäll. Sista anmälningsdag är 4 juni.

Följ med till Taizé i sommar

På franska landsbygden, strax norr om Lyon, ligger klostret Taizé. Där samlas några tusen ungdomar från hela världen varje vecka, samtalar om fred och försoning och har en massa kul tillsammans. 6–15 juli har du som fyller 16 år 2024 eller är upp till 30 år möjligheten att följa med till Taizé. Läs vad du behöver veta inför resan.

Uppsala domkyrkoförsamling

Domkyrkoplan 5-7
753 10 Uppsala
Telefon 018-430 35 00 (växel)
uppsala.domkyrko@svenskakyrkan.se

Personal i Uppsala domkyrkoförsamling

Uppsala domkyrka, Almtunakyrkan, Sankt Pers kyrka och Vindhemskyrkan.

Bokning och medlemsservice

Dop, vigsel, begravning, lokalbokning och medlemsärenden för Uppsala pastorat samt Danmark-Funbo församling.