Foto: Henrik Viberg

Uppsala domkyrkoförsamling

Tre kyrkor och en katedral mitt i staden.

Kyrkor i Uppsala domkyrkoförsamling

Uppsala domkyrkas högkor

Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom, började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. 125 000 ljus tänds årligen i ljusträden. Varmt välkommen att besöka Uppsala domkyrka!

Almtunakyrkan

Modernt, klosterlikt och barnvänligt.

Sankt Pers kyrka

Många möten i familjevänlig torgkyrka.

Vindhemskyrkan Sankta Birgitta

Sång, gudstjänst och förskola samsas i himmelskt gathörn.

Aktuellt i Uppsala domkyrkoförsamling

En tallrik julgröt står nyserverad på ett dekorerat bord pryt av en röd julduk.

Var med på grötlunch i S:t Pers kyrka

Vi träffas för sång, musik, pyssel och andakt med advents- och jultema måndag 12 december kl 10.00.

Vindhemskyrkans fasad syns mot en blå himmel och i bildens ena hörn syns också en färgglad skylt som har texten "Messy Church".

Dags igen för Messy Church i Vindhemskyrkan

Vi fortsätter att träffas för ett nytt och vardagsnära sätt att vara kyrka tillsammans, tisdag 29 november kl 16.15-18.15. Kom som du är direkt efter jobbet, skolan eller förskolan - middagen är serverad!

En organist och en orgelelev sitter ner tillsammans vid Helga Trefaldighets kyrkas orgel och spelar tillsammans på manualernas tangenter.

Spela orgel - kan det vara något för dig?

Både barn, unga och vuxna är välkomna att prova på och kostnadsfritt ta lektioner i orgelspel.

Fira första advent i domkyrkoförsamlingens kyrkor

Gudstjänster och Bachs juloratorium inleder adventstiden i S:t Pers kyrka, Uppsala domkyrka och Vindhemskyrkan.

Söndagsskola i Vindhemskyrkan

En egen stund för barnen återkommer under hösten i samband med söndagens högmässor.

Sjung i barnkör i Sankt Pers kyrka

Gillar du att sjunga och går i årskurs F-7? Barnkörerna i S:t Pers kyrka har satt igång igen. Välkommen att vara med!

Uppsala domkyrkoförsamling

Domkyrkoplan 5-7
753 10 Uppsala
Telefon 018-430 35 00 (växel)

Personal i Uppsala domkyrkoförsamling

Uppsala domkyrka, Almtunakyrkan, Sankt Pers kyrka och Vindhemskyrkan.