Studentkören Schola Cantorum spexar i sina blå körkåpor på trappan till domkyrkans södra port.
Foto: Henrik Viberg

På gång i Uppsala

Aktuella nyheter från Svenska kyrkan Uppsala. Håll dig uppdaterad med kalendern, veckans program eller en prenumeration på nyhetsbrevet.

Aktuellt från Svenska kyrkan Uppsala

Kock till Katedralkaféet vid Uppsala domkyrka, vikariat

Vi söker dig som vill arbeta i ett litet men personligt kök. Du är kreativ, lyhörd och har ett starkt engagemang för hållbara råvaror, att ta tillvara och hålla hög kvalité. Arbetet innebär att planera för, göra inköp och tillaga kommande luncher och bokningar. Sista ansökningsdag är 12 februari 2023.

Lönespecialist till Uppsala pastorat

Som lönespecialist i Uppsala pastorat är du med i hela löneprocessen från ax till limpa. Du är initiativrik och tycker om förändrings- och förbättringsarbete. Tillsammans med kollegor på enheten säkerställer du en effektiv personaladministration från en anställnings början till slut. Sista ansökningsdag är 19 februari 2023.

Vill du pilgrimsvandra? Gå från Gamla Uppsala kyrka till Uppsala domkyrka

Välkommen att följa med på en pilgrimsvandring! Vi går på grus eller asfalt om cirka 6 km, torsdag den 18 maj 2023 (Kristi himmelsfärd). Läs mer och anmäl dig här.

Domkyrkans två stora orglar avbildas mittemot varandra och inmonterade i bilden finns två porträtt på organisterna Robert bennesh och Gregory Lloyd.

Missa inte orgelduellen lördag 4 februari

Kyrkomusikerna Robert Bennesh och Gregory Lloyd gör upp i en spännande vänskapsmatch med svallande tongångar, kvicka genrebyten och kanske rentav några Ess-dur i rockärmen. Här berättar de båda om hur de förbereder sig.

Vattendroppe som vilar på ett stort grönt blad.

Stilla och nära i Helga Trefaldighets kyrka

Kom in och var med i en stund av stilla ro, tystnad och gemenskap i Helga Trefaldighets kyrka. Ingen föranmälan.

Sinnesrogudstjänst i Salabackekyrkan

Ord och musik hjälper oss att stanna upp och få en stund av sinnesro. Välkommen till Salabackekyrkan en fredag varje månad. Nästa gudstjänst fredag 3 februari kl. 18.00.

Sportlovspåsen

Helga Trefaldighets församling erbjuder barn i låg- och mellanstadieåldrarna en sportlovspåse, ett aktivitetspaket som räcker en hel vecka.

Hoppas vi ses på Fest- och bröllopsmässan 12 februari

Går ni i giftastankar? Ställ dina frågor om kyrklig vigsel till prästen, boka ert bröllop direkt på plats och vinn en bröllopstårta från Katedralkaféet.

En krokus i motljus

Kyrkträffen i Sunnersta

Varje tisdag hela våren ses vi för kyrkträff i Sunnersta kyrka. Alla daglediga är välkomna att vara med när vi fikar, sjunger och samtalar.

Vardagskraft i Årstakyrkan

Ett tillfälle att mötas, samtala, skapa eller dela en upplevelse tillsammans på torsdagskvällar i vår.

Kyrkvaktmästare till Gottsunda församling, Uppsala pastorat

Som kyrkvaktmästare finns du med vid gudstjänster, kyrkliga handlingar och konserter. För tjänsten krävs god teknisk kunskap inom bland annat ljud- och ljusteknik. Läs mer om vad som ingår och varmt välkommen med din ansökan senast 28 februari 2023.

Himla-kul på sportlovet

Vaksala församling bjuder in dig som är mellan 6-13 år till härliga sportlovsdagar på Himla-kul, 20-23 februari i Salabackekyrkan.

Nyhetsbrev, program och mer läsning

Nyhetsbrev

Håll koll på allt som händer i Uppsala. Prenumerera på nyhetsbrevet, så får du utvalda tips och det färska veckoprogrammet med e-post varje vecka.

Veckoprogram

Programmet utkommer var 14:e dag, det senaste gäller 27 januari – 10 februari. Tidigare program finns också tillgängligt.

Tidningen Hopp

Tidningen Hopp kommer fyra gånger om året och vill på olika sätt spegla frågor som engagerar och känns viktiga för oss som bor i Uppsala. Här kan du läsa tidningen direkt på webben eller ladda ner den. Hopp nr 4 delas ut i Uppsala torsdag–söndag 8–11 december 2022. Tema: Tillsammans är grejen.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem