Uppsalaförskolor

Alla ska få blomma med kärlek och respekt

Ny förskola med utomhusprofil startar i den gamla prästgården intill Vaksala kyrka. Här får barnen uppleva närheten till landet medan du som Uppsalabo fortfarande kan ha nära till hemmet eller jobbet.

Prästgårdens förskola

Hösten 2006 startade Domkyrkoförsamlingen heltidsförskolan Vildrosen i Fålhagen.

Vildrosens förskola

Det har funnits olika typer av barnverksamhet i Vindhemskyrkan ända sedan kyrkan stod klar år 1903. Heltidsförskolan Solrosen öppnade 2002.

Solrosens förskola

I Gottsunda församling finns sedan 1995 en av Svenska Kyrkan i Uppsalas heltidsförskolor.

Kyrkklockans förskola

Ansökan om plats

Är du intresserad av att placera ditt barn på någon av våra förskolor?

Besök förskolans blogg

Här kan du se vad som är på gång hos våra avdelningar!

Ett steg på vägen mot en klimatsmart kyrka

Svenska kyrkan i Uppsala är miljödiplomerad. Nu går arbetet vidare för en mer hållbar värld.

Fortbildning ht 2017

Förskolepersonalen kommer att delta i flera olika fortbildningar under hösten.

Se och lyssna på sångstund

Öppna förskolan Nyponrosen i S:t Pers kyrkan har flera populära musikstunder på Youtube

Nästa planeringsdag

Förskolorna håller stängt fredagen den 16/2 2018 för planering, reflektion och kompetensutveckling