Foto: Lars-Erik Elebjörk

Helga Trefaldighets församling

Gudstjänst och vardag i tre kyrkor från olika tider.

Kyrkor i Helga Trefaldighets församling

Helga Trefaldighets kyrka

Bondkyrkan mitt i stan med historiska vingslag från 1200-talet.

Eriksbergskyrkan

Stadsdelskyrkan vid Norbyvägen.

Sankta Maria kyrka

Mitt i ett växande Stenhagen.

Aktuellt i Helga Trefaldighets församling

Stadsskogens dag med Svenska kyrkan

Äntligen dags för Stadsskogens dag igen! Det finns mycket att upptäcka och ta del av, varför inte inleda med friluftsgudstjänst och söndagsskola vid vattentornet!? Varmt välkommen söndag 25 augusti kl 11–15.

Kick off med temamässa

Kick off inför höstterminen. Temagudstjänst med mässa och söndagsskola. Söndag 18 augusti klockan 10 i Sankta Maria kyrka, Stenhagen.

”Det blommar en ros”

Sommarkafé Eriksberg i Eriksbergskyrkan får 27 juni besök av Inga & Mats.

Våffelkafé i prästgårdens trädgård

Fyra sommaronsdagar ses vi i gröngräset intill Helga Trefaldighets kyrkas prästgård. 19 juni, 26 juni, 7 augusti och 14 augusti.

Sommarkafé Eriksberg

Torsdagarna 20 juni, 27 juni och 8 augusti klockan 13–15 är du välkommen till Eriksbergskyrkan.

Sommar i Helga Trefaldighets församling

Sommaren är här med möjlighet att njuta av ledighet, sol och värme. Förhoppningsvis. Oavsett väderlek är du alltid varmt välkommen då det är gudstjänster i och kafésamlingar vid församlingens kyrkor. Här kan du se program och öppettider.

Kyrkvaktmästare, Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala pastorat

Till Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala kommer många människor i olika skeden i livet. Här möter de dig som kyrkvaktmästare. Du kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor och frivilliga. Sista ansökningsdag är 15 augusti 2024.

Helga Trefaldighets församling

Domkyrkoplan 5-7
753 10 Uppsala
Telefon 018-430 35 00 (växel)
helga.trefaldighet@svenskakyrkan.se

Personal i Helga Trefaldighets församling

Helga Trefaldighets kyrka, Eriksbergskyrkan och Sankta Maria kyrka.

Bokning och medlemsservice

Dop, vigsel, begravning, lokalbokning och medlemsärenden för Uppsala pastorat samt Danmark-Funbo församling.