Foto: Lars-Erik Elebjörk

Helga Trefaldighets församling

Gudstjänst och vardag i tre kyrkor från olika tider.

Kyrkor i Helga Trefaldighets församling

Helga Trefaldighets kyrka

Bondkyrkan mitt i stan med historiska vingslag från 1200-talet.

Eriksbergskyrkan

Stadsdelskyrkan vid Norbyvägen.

Sankta Maria kyrka

Mitt i ett växande Stenhagen.

Aktuellt i Helga Trefaldighets församling

Konsert med Wormser Kammerensemble

Torsdag 18 augusti klockan 18 i Helga Trefaldighets kyrka. Wormser Kammerensemble ger ”Geh aus mein Herz” under ledning av Tristan Meister.

Vid din sida – Nytt nummer av Hopp

Fredag till söndag 1–3 juli får du som bor i någon av Uppsala pastorats församlingar det senaste numret av tidningen Hopp. Men du kan även läsa och bläddra direkt på webben. Tema: Vid din sida.

Våffelcafé i prästgårdens trädgård

Två sommaronsdagar i månaden juni–augusti ses vi i gröngräset intill Helga Trefaldighets kyrkas prästgård.

Kyrkornas roll i krigets Ukraina

Helga Trefaldighets församling inbjuder till församlingsmöte tisdag 31/5 kl 18.30. Prästgårdssalen intill Helga Trefaldighets kyrka.

Sommarcafé Eriksberg

Varje torsdag 23 juni–28 juli klockan 13–15 är du välkommen till Eriksbergskyrkan. Första tillfället gästar även Carl och Carl med musik från 50- och 60-talet.

Söndagskul i Stenhagen

Går du i årskurs 1–6? Då får du inte missa tre tillfällen då Sankta Maria kyrka bjuder in till Söndagskul. Sista träffen för våren är 15 maj.

Var med i Eriksbergskyrkans barnkörer

I Eriksbergskyrkan finns möjlighet att vara med i körer anpassade efter olika åldrar. Går ditt barn i lågstadiet, då är det Månskenskören som gäller. Från hösten startar även en kör för mellanstadiet, det går bra att anmäla sig redan nu. Se mer i filmklippet.

Nattkyrkan - en plats för aktivitet och gemenskap

Mitt i nattbruset står Helga Trefaldighets kyrka öppen fredagar mellan kl 18–22. En mötesplats för dig som vill träffa andra, ta en fika, lyssna på musik eller hitta någon att prata med. Nattkyrkan är öppen och till för alla som söker aktivitet och gemenskap.

Helga Trefaldighets församling

Domkyrkoplan 5-7
753 10 Uppsala
Telefon 018-430 35 00 (växel)

Personal i Helga Trefaldighets församling

Helga Trefaldighets kyrka, Eriksbergskyrkan och Sankta Maria kyrka.