Foto: Robert Agius

Gamla Uppsala församling

Historia, engagemang och variation i norra Uppsala.

Kyrkor i Gamla Uppsala församling

Gamla Uppsala kyrka

Gamla Uppsala kyrka är en levande kyrka belägen på en spännande plats med förhistoriska anor. I närheten hittar du även Uppsala högar, Gamla Uppsala museum, Disagården och Kaplansgården.

Lötenkyrkan

Samarbetskyrka med gott om livsrum, musik och entusiasmerande verksamheter av många olika slag för alla åldrar. Missionsrörelsen EFS (Evangelistiska fosterlandsstiftelsen) och Svenska kyrkan i ett skapar samarbeten som berikar hela församlingen.

Tunabergskyrkan

Uppsalas yngsta kyrka ligger på gammal led och är en kyrka som har massor av verksamheter. Det finns att välja på för de yngre och FUNKA, kyrka på teckenspråk, och regnbågsträffar. Kyrkan har många olika slags gudstjänster från Taizémässor till vandringsgudstjänster. Håll ett öga här på webben eller på facebook för vad som händer.

Aktuellt i Gamla Uppsala församling

Vid din sida – Nytt nummer av Hopp

Fredag till söndag 1–3 juli får du som bor i någon av Uppsala pastorats församlingar det senaste numret av tidningen Hopp. Men du kan även läsa och bläddra direkt på webben. Tema: Vid din sida.

Barnens karneval

…ett spirande post-covid projekt om hopp! Årets sommarutställning i Gamla Uppsala kyrka. Start den 19 juni och sen hela sommaren. Fri entré.

Musik i sommarkväll 2022

Boka in 4 lördagar i juli för konsert! Gamla Uppsala kyrka bjuder på musik i sommarkväll under juli månad. Här kan du se vad det bjuds för musik och vilka musiker som gästar.

Somrig friluftsgudstjänst i Tunakolonin

Välkommen i juli och augusti till Tunakolonin där vi firar friluftsgudstjänst vid föreningshuset. Ta gärna med egen fikakorg!

Sommarcaféer 2022 i Gamla Uppsala

Träffa nya och gamla vänner över fika, våffelcafé och sommarträffar. Här ser du tider för sommarens caféer i Gamla Uppsala församling: Lötenkyrkan, Kaplansgården vid Gamla Uppsala kyrka och Tunabergskyrkan.

Gudstjänster på frälsarkransplatsen

Häng med under hela juli och fira gudstjänst på meditationsplatsen.

Upptäck traditioner med barnens altarskåp

I altarskåpet som står i Gamla Uppsala kyrka finns olika dräkter, som en biskopsskrud. Här finns också det som behövs för bröllop, begravning, dop och gudstjänstfirande.

Gamla Uppsala församling

Tunagatan 29
753 37 Uppsala
Telefon 018-430 35 00 (växel)

Personal i Gamla Uppsala församling

Gamla Uppsala kyrka, Tunabergskyrkan och Lötenkyrkan.