Foto: Robert Agius

Gamla Uppsala församling

Historia, engagemang och variation i norra Uppsala.

Kyrkor i Gamla Uppsala församling

Gamla Uppsala kyrka

Gamla Uppsala kyrka är en levande kyrka belägen på en spännande plats med förhistoriska anor. I närheten hittar du även Uppsala högar, Gamla Uppsala museum, Disagården och Kaplansgården.

Lötenkyrkan

Samarbetskyrka med gott om livsrum, musik och entusiasmerande verksamheter av många olika slag för alla åldrar. Missionsrörelsen EFS (Evangelistiska fosterlandsstiftelsen) och Svenska kyrkan i ett skapar samarbeten som berikar hela församlingen.

Tunabergskyrkan

Uppsalas yngsta kyrka ligger på gammal led och är en kyrka som har massor av verksamheter. Det finns att välja på för de yngre och FUNKA, kyrka på teckenspråk, och regnbågsträffar. Kyrkan har många olika slags gudstjänster från Taizémässor till vandringsgudstjänster. Håll ett öga här på webben eller på facebook för vad som händer.

Aktuellt i Gamla Uppsala församling

Vinteren tar ända och sommaren begynner - vårvisor, kärlekssånger, folkliga koraler och psalmer

Välkommen till Lötenkyrkan söndag 29 maj kl. 18, missa inte dessa klanger både kärva och ljuva i fantastisk stämsång

Träffa Svenska kyrkan på Bröllopsmässan 22 maj med efterföljande Bröllopsmusik, en konsert för det blivande paret

Går du i giftastankar? Boka in en heldag med romantik på söndag 22 maj. Se brudkronor som kyrkorna lånar ut och ställ frågor till präster på plats, boka in ert bröllop med hjälp av en kyrkoskrivare från Svenska kyrkan Uppsala- kom gärna förbi oss på Bröllopsmässan den 22 maj kl. 13 i Villa Anna mittemot Helga Trefaldighets kyrka.

Sommarcaféer 2022 i Gamla Uppsala

Träffa nya och gamla vänner över fika, våffelcafé och sommarträffar. Här ser du tider för sommarens caféer i Gamla Uppsala församling: Lötenkyrkan, Kaplansgården vid Gamla Uppsala kyrka och Tunabergskyrkan.

Orgelkonsert med Pontus Leitz

Musik som skildrar naturens skiftningar och ett hopp om ljusare tider. Välkommen till Gamla Uppsala kyrka söndag 15 maj kl. 15 för att lyssna till konsert under valven.

Gudstjänster på frälsarkransplatsen

Häng med under hela juli och fira gudstjänst på meditationsplatsen.

Var med i Lötenloppet 4 juni - alla steg gör skillnad

Var med och stärk trygghet, skapa positiv gemenskap och öka sammanhållning i Lötenområdet i Uppsala. Hela anmälningsavgiften går till Bial, Barn i alla länder. Vi bjuder deltagare på wraps från Cajsas. Lötenloppet anordnas av flertalet lokala sponsorer. Se hållpunkter här! Anmäl dig/er här på hemsidan!

En hand placerar ett böneljus bland flera andra ljus i en ljusbärare.

Insamling, ljuständning och bön för krigsdrabbade i Ukraina

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Kyrkorna är öppna för den som vill tända ett ljus, be en bön eller prata med någon. Möjlighet finns att bidra till Act Svenska kyrkans humanitära insatser och insamling "Nödrop för Ukraina" genom att swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet. På bönewebben kan du även be och tända digitala ljus.

Covid-19 och Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut. Här hittar du mer information om vad som gäller.

Gamla Uppsala församling

Tunagatan 29
753 37 Uppsala
Telefon 018-430 35 00 (växel)

Personal i Gamla Uppsala församling

Gamla Uppsala kyrka, Tunabergskyrkan och Lötenkyrkan.