Foto: Svenska kyrkan Uppsala_JK

Gamla Uppsala församling

Historia, engagemang och variation i norra Uppsala. Församlingen består av Gamla Uppsala kyrka, Lötenkyrkan och Tunabergskyrkan.

Kyrkor i Gamla Uppsala församling

Gamla Uppsala kyrka

Välkommen till en levande medeltida kyrka belägen på en plats med förhistoriska anor. I närheten hittar du Uppsala högar, Gamla Uppsala museum, Disagården och Kaplansgården.

Lötenkyrkan

Är en samarbetskyrka med gott om livsrum, musik och entusiasmerande verksamheter av många olika slag för alla åldrar. Missionsrörelsen EFS (Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen) och Svenska kyrkan har samarbeten som berikar hela församlingen.

Tunabergskyrkan

Uppsalas yngsta kyrka ligger på gammal led och är en kyrka som har massor av verksamheter. Det finns att välja på för de yngre och FUNKA, kyrka på teckenspråk, och regnbågsträffar.

Aktuellt i Gamla Uppsala församling

Den 21 mars blir det familjefestligheter i Tunabergskyrkan med Gud, mat, körsång av barnkörerna och Barnens Bibel

Välkomna på Gud&Mat 21 mars kl. 17.00, barnkörerna sjunger och årets 5- och 6åringar får Barnens Bibel. Anmäl er här så att maten räcker åt alla!

Fira mässa i Taizéanda med särskild gäst i Tunabergskyrkan

Möt Martin Modéus och Tunabergskyrkan den 29 februari. Varmt välkomna! Mässan och samtalet efteråt kommer att teckenspråkstolkas.

Börja sjunga i Taizékör och var med på mässorna i vår

Torsdagar kl. 18.30 firas mässa i Taizéanda med särskilda Taizésånger och böner. Böner, sång och stillhet är kärnan i Taizémässor. Se höstens och vårens tillfällen här.

Pilgrimsvandra mellan Uppsala domkyrka och Gamla Uppsala kyrka i vår

Njut av våren med att vandra i omsorg om skapelsen och dig själv, upplev en stund eftertanke och lugn i naturen. Följ med och pilgrimsvandra med Svenska kyrkan i Uppsala. Vi vandrar vid två tillfällen i vår: Läs mer och anmäl ditt intresse här.

Vi gör det tillsammans – Hur gemensamma krafter i samhället kan stötta ungdomar

Välkommen till en kväll i Lötenkyrkan. Den 21 februari kl. 19 finns Ungdomsjouren och ungdomsledare på plats och medverkar genom att prata om arbetet med och för ungdomar i Lötenområdet.

Följ med till Taizé i sommar

På franska landsbygden, strax norr om Lyon, ligger klostret Taizé. Där samlas några tusen ungdomar från hela världen varje vecka, samtalar om fred och försoning och har en massa kul tillsammans. 6–15 juli har du som fyller 16 år 2024 eller är upp till 30 år möjligheten att följa med till Taizé. Läs vad du behöver veta inför resan.

Personal i Gamla Uppsala församling

Gamla Uppsala kyrka, Tunabergskyrkan och Lötenkyrkan.

Bokning och medlemsservice

Dop, vigsel, begravning, lokalbokning och medlemsärenden för Uppsala pastorat samt Danmark-Funbo församling.