Foto: Ulf Klingström

Gottsunda församling

Brokig mosaik av möten och människor i stans södra ände.

Kyrkor och kapell i Gottsunda församling

Gottsunda kyrka

Luft, rymd och liv i gudstjänster och aktiviteter.

Sunnersta kyrka.

Sunnersta kyrka

En timrad mötesplats i dalastil.

Aktuellt i Gottsunda församling

Meditation i Gottsunda kyrka

Stunder av stillhet i en annars ordrik vardag, tisdagar 15.00 -16.30.

Kafé Vardagsrummet - en plats att vara på i vardagen

Välkommen in på fikastunder i sommar på Kafé Vardagsrummet! Läs en tidning, köp Fairtrade fika, spela spel, prata och lär känna nya vänner, gör läxor eller tänd ett ljus och var i stillheten i kyrkorummet.

Vid din sida – Nytt nummer av Hopp

Fredag till söndag 1–3 juli får du som bor i någon av Uppsala pastorats församlingar det senaste numret av tidningen Hopp. Men du kan även läsa och bläddra direkt på webben. Tema: Vid din sida.

Sommarkonserter i Sunnersta och Gottsunda kyrka 2022

Kom och njut av härliga sommartoner under juli månad. Varje onsdag kl 18.00 spelas allt från jazz till folkmusik i Sunnersta kyrka och i slutet av augusti i Gottsunda kyrka.

Konfirmation

Alla konfirmandgrupper i Uppsala finns samlade på konfawebben. Välkommen med i den grupp som passar dig. Nu kan du anmäla dig till 2022–2023.

Vigsel och bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här finns information om vigselgudstjänsten samt hur ni bokar kyrka och kommer i kontakt med en präst.

Dop

Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Den som döps behöver inte prestera något eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som vi får ta emot. Här hittar du information om hur det går till och hur du arrangerar ett dop.

Samtal med diakon eller präst i Gottsunda församling

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. Präster och diakoner finns till hands för samtal. Alla präster och diakoner har tystnadsplikt.

Uppsala pastorat
751 08 Uppsala

Gottsunda kyrka
Valthornsvägen 15
756 50 Uppsala

Telefon 018-430 35 00 (växel)

Personal i Gottsunda församling

Gottsunda kyrka, Sunnersta kyrka och Gode herdens kapell.