Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Gode herdens kapell i Uppsala

Meditativ gudstjänst i det gamla sjukhuset.

Gode Herdens kapell ligger i Ulleråker inrymt i sjukhusets pampiga gamla huvudbyggnad, ofta kallad "Vingmuttern".

Kapellet rymmer ungefär 40 personer och dess nuvarande utformning och inredning kan dateras till 1882. Kapellet är inrymt på övre våningen i den gamla huvudbyggnaden och ägs av Uppsala kommun.

I kapellet firar vi en gång per månad, söndagar klockan 19.30, en enkel meditativ gudstjänst med stilla musik, tystnad och ljuständning.

Kapellet finner ni på våning 2, med ingång mitt i byggnaden.

Varmt välkomna!

Gode herdens kapell i Uppsala