Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Sankt Pers kyrka

Många möten i familjevänlig torgkyrka.

Domkyrkoförsamlingens modernaste kyrka, byggd och invigd 1987, ligger nära Kvarntorget vid S:t Olofsgatans slut. Jesus mor Maria pryder dopaltaret och Marias blå färg är genomgående i kyrkan. Här firas gudstjänst varje söndag och under veckorna samlas många människor till träffar i S:t Pers kyrkas lokaler. Det kan vara till gudstjänst, på öppna förskolan eller i någon av kyrkans körer.

S:t Pers kyrka är uppkallad efter den gamla medeltida S:t Pers kyrka som låg vid nuvarande Galleria S:t Per.

Kvarntorget 4
754 21 Uppsala

Mässa firas varje söndag kl 11.00.

Personal i Sankt Pers kyrka, Uppsala domkyrkoförsamling