Foto: Nicky Tucker

Tunabergskyrkan i Uppsala

Uppsalas yngsta kyrka ligger på gammal led och är en kyrka som har massor av verksamheter. Det finns att välja på för de yngre och FUNKA, kyrka på teckenspråk, och regnbågsträffar. Kyrkan har många olika slags gudstjänster från Taizémässor till vandringsgudstjänster. Håll ett öga här på webben eller på facebook för vad som händer.

Tunabergskyrkan

Tunabergskyrkan ligger i stadsdelen Tuna backar och är distriktskyrka i Gamla Uppsala församling. Den invigdes 1996. Namnet på kyrkan kommer från den plats där Tunabergs gård låg. Där bodde i början på 1800-talet Carl Peter Thunberg som var Linnés främste lärjunge.
Tunabergskyrkan är öppen alla dagar. Kyrkan är också ett naturligt stopp på Eriksleden, då den ligger mitt emellan Domkyrkan och Gamla Uppsala kyrka.

Aktuellt i Tunabergskyrkan

Aktuell information med anledning av coronaviruset

Tunagatan 29
753 37 Uppsala