Foto: Nicky Tucker

Lötenkyrkan

Samarbetskyrka med gott om livsrum, musik och entusiasmerande verksamheter av många olika slag för alla åldrar. Missionsrörelsen EFS (Evangelistiska fosterlandsstiftelsen) och Svenska kyrkan i ett skapar samarbeten som berikar hela församlingen.

Lötenkyrkan

Lötenkyrkan ligger vid Heidenstamstorg och är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. När man stiger in genom entrén når man ett stort generöst kyrktorg med informationsdisk, anslagstavlor, tidningshörna, biljardbord och små kafébord.

Till vänster om kyrktorget ligger församlingssalen, där kyrkkaffet serveras. Till höger om torget finns kyrksalen och aulan.

I källarplanet finns grupprum (Tripp, Trapp och Trull), en samlingslokal (Storstugan) med kök i anslutning, ett meditationsrum (Kryptan), körrum, replokal och gymnastiksal.

Kyrkan, ritad av arkitekt Henry Åkesson, invigdes 1970 och har byggts ut ett flertal gånger för att rymma ett rikt gudstjänstliv och aktiviteter som engagerar unga som gamla från hela världen. Lötenkyrkans hemsida

Engagera dig i din församling -nominera till församlingsrådet

Aktuellt i Lötenkyrkan

Allhelgonahelg i Gamla Uppsala församling

Tänd ljus, gå på minnesgudstjänst, konsert, musikgudstjänst, mässa med små och stora, glögg och Allhelgonacafé i Kaplansgården.

Aktuell information med anledning av coronaviruset

Heidenstamsgatan 71
754 27 Uppsala