Foto: Nicky Tucker

Lötenkyrkan

Samarbetskyrka med gott om livsrum.

Lötenkyrkan

Lötenkyrkan ligger vid Heidenstamstorg och är en samarbetskyrka mellan Svenska kyrkan och EFS. När man stiger in genom entrén når man ett stort generöst kyrktorg med informationsdisk, anslagstavlor, tidningshörna, biljardbord och små kafébord.

Till vänster om kyrktorget ligger församlingssalen, där kyrkkaffet serveras. Till höger om torget finns kyrksalen och aulan.

I källarplanet finns grupprum (Tripp, Trapp och Trull), en samlingslokal (Storstugan) med kök i anslutning, ett meditationsrum (Kryptan), körrum, replokal och gymnastiksal.

Kyrkan, ritad av arkitekt Henry Åkesson, invigdes 1970 och har byggts ut ett flertal gånger för att rymma ett rikt gudstjänstliv och aktiviteter som engagerar unga som gamla från hela världen. Lötenkyrkans hemsida

Aktuellt i Lötenkyrkan

Alpha - en grundkurs i kristen tro

Har du funderingar kring livet, tillvaron, Gud och kristen tro? Söker du en plats där det finns tid och rum att ställa frågor och dela tankar med andra? Alpha är en sådan mötesplats! Välkommen på en Nyfiken på Alpha-träff 8 sept kl 18.30-20.00. Anmäl dig senast 15 september.

Aktuell information med anledning av coronaviruset

Heidenstamsgatan 71
754 27 Uppsala