En öppen hand håller orden Dela, Tro, Livet, Gud
Foto: Gustaf Hellsing

Stora Lundby-Östad pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Gråbo och Sjövik!

Här hittar du våra gudstjänster

Antal deltagare vid dop, vigsel, begravning och gudstjänster under pandemin

Trots att regeringen har godkänt 300 deltagare med anvisad sittplats som maxtak vid sammankomster inomhus som gudstjänster, dop, bröllop och begravningar så krävs det fortfarande att man håller tillräckligt avstånd till personer från andra hushåll, med minst 1 meter åt alla håll.

Stora Lundby och Östad kyrkor är inte tillräckligt stora för att det ska få plats så många när avstånden samtidigt ska hållas. Varannan bänkrad är avstängd för att smittsäkerhet ska kunna hållas.

Därför gäller följande max antal deltagare för våra kyrkor.
Siffran inkluderar dopfamiljer, brudpar och besökande i alla åldrar, men gäller inte tjänstgörande personal och andra medverkande (till exempel kyrkvärdar).

Östad kyrka: 30 deltagare

Stora Lundby kyrka: 36 deltagare

Gudstjänst med nattvard.

Gudstjänstliv

I alla tider har människor firat gudstjänst. Gudstjänst betyder att människor samlas för att på ett särskilt sätt vända sig till Gud. I Stora Lundby och Östads församlingar firas många olika sorters gudstjänster vid många olika tider. Välkommen att delta!

Kalenderblad för januari 2021

På gång

Här berättar vi om konserter, föredrag och andra aktiviteter i våra församlingar under året. Välkommen!

Närbild på färska jordgubbar.

Semestertider

Läs mer om kontaktuppgifter till tjänstgörande präst och kyrkogårdsförvaltningen i sommar, och öppettider för secondhandbutiken och pastorsexpeditionen.

Besparingsåtgärder i Stora Lundby och Östad församlingar fr o m nyår

Kyrkorådet och kyrkoherden har tillsammans jobbat aktivt under det senaste året med att få pastoratets ekonomi i balans. Detta resulterar i en rad besparingar och indragningar av 2,65 tjänster som träder i kraft vid årsskiftet 21/22.

Landskap med blommande gula rapsfält mot en klarblå sommarhimmel

Sommar, växandets tid

Hälsning från kyrkoherden i Informationsbladet sommaren 2021

Kvinna som läser tidning.

Informationsblad/församlingsblad

Stora Lundby-Östads församlingstidning heter Informationsbladet. Här kan du läsa och ladda ner dem i pdf-format. Bladet öppnas i ett nytt fönster.

Nedräkning till Kyrkovalet 2021

Just nu är det såhär många dagar, timmar, minuter och sekunder kvar till valdagen den 19 september:

Expedition

Till expeditionen i församlingshemmet i Gråbo vänder du dig när du vill boka tid för dop eller vigsel. Här kan du också få svar på frågor om gudstjänster och grupper.
Välkommen att kontakta oss!

Under perioden 12 juli-4 augusti 2021 är expeditionen stängd för fysiska besök, men vi svarar på telefon och e-post.

Förändrade telefontider 22 juni-4 augusti: vardagar kl 9-11.

Lundbyvägen 12, Gråbo

Öppettider helgfri måndag-fredag 9-15

Stora Lundby-Östad pastorat, Lundbyvägen 12, 443 43 Gråbo

Mejladress

Besöksadress Östad församlingshem och prästgård

Östadsvägen 381, 443 74  SJÖVIK

Fakturaadress

Fack 77800258
750 15 Uppsala

kyrkogårdsförvaltning

Till kyrkogårdsförvaltningen vänder du dig när det gäller frågor om begravning, gravplats och kyrkogård, och även IT-frågor.
Välkommen att kontakta oss!

Besöksadress:

Stora Lundby kyrkogård, Stora Lundby Kyrkväg,  443 42 Gråbo