Om oss

Stora Lundby-Östad pastorat består av de två församlingarna Stora Lundby och Östad. Huvudorter i församlingarna är Gråbo och Sjövik.

Pastoratet ligger naturskönt med lantbruksbygd, skogar och sjön Mjörn. Området har stor befolkningstillväxt. Göteborg ligger bara tre mil bort och med utmärkta kommunikationer finns storstaden därmed på nära håll.

Församlingarna i pastoratet har ett nära samarbete med Equmeniakyrkan och Pingstkyrkan på orterna Gråbo och Sjövik.

Kommunikation.

Kontakt

Vet du vad ärendet gäller men inte vem du ska vända dig till? Här listar vi kontaktinformation per område.

En psalmbok, en kopp med godis och en träklubba ligger på ett bord.

Styrning och Protokoll

Här kan du läsa församlingsinstruktion, policydokument och protokoll från kyrkofullmäktige, kyrkoråd och församlingsråd i Stora Lundby-Östad pastorat.

En flaggstång med Svenska kyrkans flagga mot blå och molnig himmel.

Våra kyrkor

Här kan du läsa mer om Stora Lundby kyrka i Gråbo och Östad kyrka i Östad/Sjövik.

Kyrkstugan, interiör.

Lokaler för uthyrning

Kyrkans samlingslokaler går bra att använda för såväl dopkaffe som minnesstund.

Altare, kors och kyrkbänkar utomhus i en skogsdunge. På altaret ligger en vit stor pärla från frälsarkransvandringen i Östad.

Övriga gudstjänstplatser

Här hittar du adress och vägbeskrivning till de gudstjänstplatser som inte är Stora Lundby och Östad kyrkor