Gudstjänst med nattvard.

Gudstjänstliv

I alla tider har människor firat gudstjänst. Gudstjänst betyder att människor samlas för att på ett särskilt sätt vända sig till Gud. I Stora Lundby och Östads församlingar firas många olika sorters gudstjänster vid många olika tider. Välkommen att delta!

Under covid-19 pandemin firar vi gudstjänster i enlighet med myndigheternas rekommendationer, där vissa gudstjänster är omställda till digitala eller med begränsningar i antal deltagare, och andra gudstjänster och andakter är inställda.

Läs mer om aktuell information under vår nyhetssida om coronasituationen.

Antal deltagare vid dop, vigsel, begravning och gudstjänster under pandemin

Trots att regeringen har godkänt 50 deltagare som maxtak vid sammankomster inomhus som gudstjänster, dop, bröllop och begravningar så krävs det fortfarande att man håller tillräckligt avstånd till personer från andra hushåll.

Stora Lundby och Östad kyrkor är inte tillräckligt stora för att det ska få plats 50 när avstånden samtidigt ska hållas. Varannan bänkrad är avstängd för att smittsäkerhet ska kunna hållas.

Därför gäller följande max antal deltagare för våra kyrkor.
Siffran inkluderar dopfamiljer, brudpar och besökande i alla åldrar, men gäller inte tjänstgörande personal och andra medverkande (till exempel kyrkvärdar).

Östad kyrka: 30 deltagare

Stora Lundby kyrka: 36 deltagare

Här hittar du våra gudstjänster