Ett rött hjärta med texten "Tjej 14 år" hänger i en gran
Foto: Anna Carlsson

Julklappsgranen

Nyhet Ändrad

Via julklappsgranen kan du få möjlighet att ge en julklapp eller julmat till en medmänniska i Gråbo och Sjövik med omnejd. Det är ett sätt att sprida julglädje till någon som har sämre ekonomiska förutsättningar.

Vad är Julklappsgranen?

Julklappsgranen är en julgran klädd med hjärtan. Varje hjärta har en text med ett önskemål på något inför julen från människor boende häromkring, personer som har det tufft ekonomiskt. Önskningarna motsvarar en summa på 100–400 kr. Vissa önskar sig något specifikt, andra ett presentkort. Det står en gran i församlingshemmet i Gråbo och en i Östad kyrka.

Varför behövs en julklappsgran?

Det är tyvärr inte självklart för alla i vårt närområde att ha pengar nog till att kunna köpa julklappar eller julmat. Orsaken kan skilja sig åt - ensamstående föräldrar med låg lön, arbetslösa eller långtidsjukskrivna som ska klara sig på bidrag, pensionärer med låg pension - allt det kan göra att pengarna bara räcker till det mest nödvändiga i livet. Extra utgifter som julklappar och julmat får helt enkelt inte plats i budgeten.

Känner du någon som behöver hjälp?

Låt oss sprida glädje tillsammans, genom att ge och ta emot gåvor från varandra.  Vi är övertygade om att Gud, som sände sin ende son till oss den första julen på jorden, också gläds med oss när vi ger och tar emot gåvor från varandra.

Om du eller någon du känner skulle behöva en julklapp, så hör av dig till diakon Tina Dahllöw, se nedan.

Vill du vara med och hjälpa?

I år ställer vi upp två granar, en i församlingshemmet i Gråbo och en i Östad kyrka. Båda är klädda med önske-hjärtan.

Gör så här:

• Kom och ta ett hjärta från granen
  • Köp (något av) de önskemål som står, slå in i ett paket och sätt hjärtat utanpå paketet.
  • Lämna paketet senast 15 december i församlingshemmet i Gråbo eller direkt till diakon Tina. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Granen i församlingshemmet i Gråbo ställs fram i samband med adventsmarknaden lördagen den 26 november.

Granen i Östad kyrka ställs fram söndag 27 november (första advent).

Om du inte kan komma till våra lokaler när de är öppna så kan du kontakta Tina Dahllöw via mejl eller telefon. Det gäller både när du ska hämta ett hjärta och lämna inslagna paket.

Diakoniemblem

Diakoni

Diakoni betyder tjänande. Det är kristen tro i praktisk handling och kyrkans sociala stöd till människor i behov. Det kan handla om ett samtal, en gemenskap, öppen förskola, att få sällskap till handläggare och mycket annat.