Vuxna på vandring
Foto: Magnus Aronsson

Vuxen

Församlingarna har många olika typer av vuxengrupper. Kanske har vi sammanhanget och mötesplatsen just för dig?

Att få träffa andra vuxna människor kan vara värdefullt, bara för mötets skull, eller kanske för att få utbyta tankar kring både stort och smått, kring livs- och trosfrågor. Välkommen till församlingarnas vuxenverksamhet!

Kom och upplev! Kultur, mat och gemenskap

En person med vinterkängor på fötterna som går promenad

Promenadgrupp i Gråbo

Vill du ha sällskap på din promenad? Varje måndag träffas vi och promenerar.

Bussresa till Vadstena

Den 27-28 september med Stora Lundby och Östad församlingar

Vi bjuder på våfflor!

En fredag i månaden bjuder kyrkorna i Gråbo på våfflor, kaffe och samtal på Mjörnbotorget.

Filmrulle mot blå bakgrund.

BIO Östad

Välkommen till filmkvällar i Östad församlingshem.

Sommarmusik 2024

Under sommaren fylls våra kyrkor med sång och musik. Konserterna är på torsdagar kl 19. Vi har alltid fri entré.

Ett par händer håller fram en vit kaffekopp med fat. Bakgrunden är orange och enfärgad

En kaffe på vägen

Kom på en enkel kaffefika och en pratstund i Stora Lundby församlingshem

Sopptallrik på ett rustikt bord.

Sopplunch i Östad församlingshem

Från och med hösten 2024 kommer våra soppluncher att flyttas till onsdagar en gång i månaden. Välkommen på hemlagad soppa med bröd!

En kladdkaka toppad med florsocker och jordgubbar.

Sommarcaféer

Att träffas, fika och prata är en härlig gemenskap under sommarmånaderna. St. Lundby och Östad församling har trevliga caféer som du kan besöka både tisdagar, onsdagar, torsdagar och ibland kyrkkaffe på söndagarna.

För dig som söker stillhet och lugn

En kvinna står vänd bort från kameran och ser ut över ett sädesfält, allt i gula toner.

DAGSRETREAT i Östad prästgård

Save the date: Lördagen den 9 november. Vi uppdaterar snart med tema för retreatdagen.

En kvinna går längs en skogsstig, framåt, bort från kameran. Träden har tappat sina löv och himlen är blå.

Leva vidare

För dig som förlorat en livskamrat ordnar vi regelbundet Leva Vidaregrupper för att tillsammans mötas och samtala. Har du förlorat en annan nära anhörig, tex en förälder eller syskon, samarbetar vi med Svenska kyrkan i Lerum som regelbundet har grupper för detta.

Grusväg genom granskog i solljus

Pilgrimsvandringar i Östad-Sjöviksbygden

5 rutter för dig som vill vandra på egen hand.

Alphakurs i Gråbo

LIVET ÄR VÄRT ATT UTFORSKA. Gemenskap - Föredrag - Samtal Kursstart den 4 september, där första tillfället är ett "prova på tillfälle". Kursen arrangeras tillsammans av kyrkorna i Gråbo. En möjlighet att utforska meningen med livet och den kristna tron, i en avslappnad och öppen miljö.

Språkbord på Secondhandcaféet i Gråbo

Språkbord för dig som vill öva på att prata, läsa och skriva svenska. Till hösten med start den 3 september, sedan varje tisdag kl. 16-17. Varmt välkommen!

Skapande verksamhet

En rät & en avig – ett handarbetscafé

NYHET för höstterminen. Start 2 september i Gråbo.

En man sitter ute i naturen och fotograferar.

Fototävling till kalendern 2025!

Dags att skicka in bidrag till nästa års fotokalender.

Syjunta i Sjövik

Välkommen på syjunta i Östad prästgård

kollagebild bestående av fyra bilder: ett gult garnnystan, konstnärspenslar, målarfärger och ett grönt garnnystan

Hantverksgrupp i Östad

Träff varannan onsdag på förmiddagen i Östad prästgård

Bön- och bibelgrupper

bibelgrupp

Bibel- och samtalsgrupper i Stora Lundby

Är du intresserad av och nyfiken på Bibeln? Undrar du vilken relevans den har i vår tid? Stora Lundby församling har fyra olika bibelgrupper för vuxna.

En kvinna läser ur Bibeln.

Bibelgrupp i Östad prästgård

Varannan onsdag kl 18.30

En bibel.

Bibelstudie och bön i Sjövik

Måndagar kl 19, året om

Ikon vid ljusbäraren i Östad kyrka.

Bön för församling och bygd

Östad kyrka fredagsmorgnar kl 9

Kvinna med knäppta händer.

Ekumenisk bön i Gråbo

Har du en längtan efter att be med andra?

Vill du hjälpa till?

Famnen full av päron.

Ideellt arbete

Att ge någon din tid och ditt engagemang är det finaste du kan göra, speciellt i vår stressade tid. Delaktighet är något gott, som både den du och församlingen växer och mår bra av.

Språkbord på Secondhandcaféet i Gråbo