Foto: Anki Westman

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka. Den finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

Ett kollage av tre bilder: En kvinnlig kantor som bär på ett stort elpiano, hon ler brett. En torso av en präst iklädd grön mässhake. Prästen gör "tummen upp". Längst till höger en bild av ett klocktorn täckt av byggställningar.

Lediga tjänster

Vill du förmedla Guds kraft i en kraftfull bygd? Sollefteå är en vidsträckt kommun strax norr om mitten av vårt avlånga land. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. I dessa landskap vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik, åks skidor och levs såväl helt vanliga som ovanliga liv...

Fyra ungdomar ler mot oss.

Konfirmation läsåret 2021-2022

Höstterminen 2021 bjuder vi in dig som börjar årskurs 8, att bli konfirmand. Det finns tre grupper att välja mellan. En i Sollefteå tätort, en i Långsele och en i Näsåker, det vill säga Ådals-Lidens församling. Här hittar du mer information och länkar till anmälningsformulär! Välkommen!