Tio barn och en ledare leker med en stor färggrann "fallskärm". de hjälpa åt att kasta upp den i luften.De är utomhus på en gräsmatta.
Foto: Anki Westman

Svenska kyrkan Sollefteå består av tolv församlingar i samverkan: Boteå, Ed, Graninge, Helgum, Junsele, Långsele, Multrå-Sånga, Ramsele-Edsele, Resele, Sollefteå, Ådals-Liden och Överlännäs församlingar. Din lokala del av hela Sveriges kyrka. Den finns här i glädje, sorg, vardag och fest. Du är en viktig del av den.

En bild av ett uppslag av Månadsbladet.

Ett kollage av tre bilder: En kvinnlig kantor som bär på ett stort elpiano, hon ler brett. En torso av en präst iklädd grön mässhake. Prästen gör "tummen upp". Längst till höger en bild av ett klocktorn täckt av byggställningar.

Lediga tjänster

Vill du förmedla Guds kraft i en kraftfull bygd? Sollefteå är en vidsträckt kommun strax norr om mitten av vårt avlånga land. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. I dessa landskap vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik, åks skidor och levs såväl helt vanliga som ovanliga liv...

En kvinnlig kantor ler mot oss. Hon sitter vid en svart flygel.

Läs Sollefteåbladets artikel om vår kantor Nenne

Jennyanne ”Nenne” Gradin är kantor i Sollefteå pastorat och ansvarar bland annat för kör- och musikverksamhet i Junsele församling. I och med covid-19 har körverksamheten fått ställa om och istället har hon jobbat med att utveckla körsångarnas röstteknik och solosång