Lediga tjänster

Just nu erbjuder vi inte mindre än åtta tjänster. Kom och gör en nystart tillsammans med oss i Sollefteå.

Nytt pastorat söker personal

Vi går in i det nya med nyfikenhet, spänning och en vilja att göra det till något riktigt bra. Den nya personalorganisationen är beslutad. Kyrkoherden sitter redan vid rodret och vid årsskiftet blir Sollefteå pastorat verklighet. Vi är väldigt nyfikna på vad du kan tillföra. Välkommen att bli en del av oss. Sista ansökningsdag för samtliga tjänster är den 13 september.

En tjänst där du får kombinera din förmåga att leda och administrera med det prästerliga hantverket. Du arbetsleder musiker och pedagoger.

Arbetsledande komminister för präster och diakoner

En tjänst där du får kombinera din förmåga att leda och administrera med det prästerliga hantverket. Du arbetsleder präster och diakoner.

Arbetsledande komminister för pedagoger och musiker

Du blir den som bevakar Ramsele-Edsele församlings intressen men du är inte ensam om att förverkliga dem. Välkommen till ett kreativt arbetslag och en driftig bygd.

Komminister för Ramsele-Edsele församling

Ett kollage av tre bilder. En kvinna, klädd i grönt och svart håller i ett elpiano. Torson på en präst klädd i grön mässhake. Prästen gör "tummen upp". Ett klocktorn täckt av byggställningar.

Kantor i Multrå-Sånga församling

Vid den Nicaraguanska bondemässan avtackades vår kantor Ulla-Mari som nu har gått i pension. Därför söker vi dig som vill ta över ansvaret för kör och övrig musik i Multrå-Sånga församling. Är det möjligen du?

Bli sjukhusprästen vid Sveriges mest välockuperade sjukhus. I tjänsten ingår möjligheten att gå sjukhuskyrkans kompetensprogram i fyra steg.

Komminister med inriktning sjukhussjälavård

En närbild av en miniräknare

Ekonom med arbetsledande roll

Du blir den som håller koll på pengarna samt ansvarar för att tillgodose pastoratets administrativa behov tillsammans med personal på expeditioner.

Överlännäs kyrka och klockstapel täckta av byggställningar

Fastighetschef

Bli den som bevakar att pastoratet har ett hållbart fastighetsbestånd, nu och i framtiden.

En grävande kyrkogårdsarbetare

Kyrkogårdschef

Med ett stort arbetslag till ditt förfogande blir du den som ser till att kyrkogårdar och begravningsverksamhet är något vi kan vara stolta över.

Det här är Sollefteå

Sollefteå är en vidsträckt kommun med familjevänlig och trivsam stämning samt goda möjligheter till friluftsliv. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. Här vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik och kraften kommer från såväl vattnet som från människorna på plats. Inom rimligt avstånd hittar du såväl kustbygd med världsarvsstatus, liksom fjällvärld. Här finns det mesta av social service till exempel sjukhus, gymnasium, ett rikt kulturliv och invånare fulla av drivkraft. Vi är inte rädda för att ta saken i egna händer.