Ett kollage av tre bilder: En kvinnlig kantor som bär på ett stort elpiano, hon ler brett. En torso av en präst iklädd grön mässhake. Prästen gör "tummen upp". Längst till höger en bild av ett klocktorn täckt av byggställningar.
Foto: Gunilla Fluur, Mattias Hjalmarsson, Jan Leiknes

Lediga tjänster

Vill du förmedla Guds kraft i en kraftfull bygd? Sollefteå är en vidsträckt kommun strax norr om mitten av vårt avlånga land. Här avlöser skogar, älvdalar och jordbruksbygd varandra. I dessa landskap vandrar älgar, hoppar laxar, spelas världsmusik, åks skidor och levs såväl helt vanliga som ovanliga liv...

Kraften i kommunen kommer från naturen men även från oss som bor här. Sollefteå har invånare fulla av driv som inte är rädda för att ta saker i egna händer. Här finns det mesta av social service, sjukhus, gymnasium, ett rikt kulturliv och alla möjligheter till friluftsaktiviteter. Inom rimligt avstånd hittar du dessutom kustbygd med världsarvsstatus och fjällvärld. Just nu söker vi dig som är präst och vill vara en del av vår kraftfulla bygd. Vill du förmedla Guds kraft här på plats? Här finns såväl församlingsprästtjänster som tjänst för dig som vill ha en mer arbetsledande roll.

Möt din framtida kollega Pär-Jonas Odelberg!

Hur kan din arbetsdag se ut?
— Jag har väldigt omväxlande arbetsdagar med givande möten med församlingsbor i alla åldrar.

Vad är det bästa med att arbeta i Sollefteå pastorat?
— Vi har en verksamhet som är fylld av liv, och vi medarbetare vill något med det vi gör, och får möjlighet att verka utifrån de gåvor vi har. Det är inspirerande att jobba tillsammans och även samverka med många i vår närhet.

Varför sökte du dig till Sollefteå?
– Jag hade hört mycket gott om Sollefteå med omnejd och fick genast ett personligt och välkomnande bemötande och det gjorde mig nyfiken.