Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Sollefteå-Boteå Besöks- och postadress: Kyrkvägen 18, 88134 SOLLEFTEÅ Telefon: +46(620)83500 E-post till Svenska kyrkan Sollefteå-Boteå

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lediga tjänster

Just nu söker vi en vikarierande organist/kyrkomusiker. Vikariatet kan leda till en fortsatt tillsvidareanställning.

Organist/kyrkomusiker 100 % vikariat

Vår organist Mika Lidén ska pröva sin vingar i en ny församling. Därför söker vi nu en vikarierande musiker som vill ta över den fina verksamhet som Mika byggt upp.

Möjlig tillsvidareanställning

Vikariatet sträcker sig från 1 oktober till 31 mars. Det finns möjlighet till fortsatt tillsvidareanställning, under förutsättning att du har organistexamen, om vår nuvarande organist väljer att stanna i den nya församlingen.

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

Du kommer att ha ansvaret för kyrkomusiken i Sollefteå församling men spelar även vid gudstjänster och förrättningar i övriga tre församlingar.

I Sollefteå församling finns just nu en kyrkokör (35 sångare) samt en vokalensemble (kammarkör med 16 sångare). Att leda och vidareutveckla dessa blir en av dina huvuduppgifter.

Instrumentvård ligger dig varmt om hjärtat och du har ansvaret för våra totalt sex orglar, den äldsta från 1898 och den yngsta invigdes i april i år.

Du är en samarbetsvillig musiker som är öppen för olika musikaliska stilar och uttryckssätt i gudstjänst, körverksamhet och konserter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I vårt kreativa och glada arbetslag finns två kantorer som blir dina närmaste kollegor. I Sollefteå finns även ett aktivt Musiksällskap samt ett flertal körer att samverka med.

Du har körkort och är självklart medlem i Svenska kyrkan och delar vår tro och värderingar.

sista ansökningdatum 26 augusti

Välkommen med din ansökan samt referenser, meritförteckning och löneanspråk senast 26 augusti till
Svenska kyrkan Sollefteå-Boteå
Kyrkvägen 18
881 34 Sollefteå
Vi tar gärna emot ansökan via e-post Sollefteå-Boteå pastorat

Ytterligare information:
Kyrkoherde Charlotte Odelberg 0620-835 60
Organist Mika Lidén 0620-835 22

Facklig kontakt:
KyrkA Håkan Stigberg 063-51 71 11, 070-224 78 43
Lärarförbundet Gunilla Bystedt 0620-68 26 74, 070-355 74 63

Sollefteå är en liten stad med familjevänlig och trivsam stämning samt goda möjligheter till friluftsliv i en naturskön bygd. Här finns det mesta av social service till exempel sjukhus och gymnasium samt ett rikt kulturliv.
Svenska kyrkan i Sollefteå-Boteå fördelar sig på fyra församlingar och har ca 10 500 invånare inom sitt geografiska område. Arbetslaget består av drygt 28 årsanställda, fördelat på församlingsverksamhet, fastighets- och kyrkogårdsverksamhet och administration. Här har du möjligheten att arbeta både i tätort och i levande jordbruksbygd. Församlingarna i pastoratet har olikheter som berikar helheten. Många och goda frivilliga krafter och ett väl utvecklat barn- och ungdomsarbete visar på framtidstro hos arbetslag och förtroendevalda.

Det här är Sollefteå och din blivande arbetsplats

Sollefteå kommun

Soulefteå-En sida om sånt jag gillar med Sollefteå