Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Sollefteå-Boteå Besöks- och postadress: Kyrkvägen 18, 88134 SOLLEFTEÅ Telefon: +46(620)83500 E-post till Svenska kyrkan Sollefteå-Boteå

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Är du vår nya sjukhuspräst?

Komminister 100%
med inriktning mot sjukhussjälavård

ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER

Vi erbjuder en tjänst för dig som vill arbeta med själavård riktad till patienter, deras anhöriga, personal samt, sedan snart två år tillbaka, ockupanter vid Sollefteå sjukhus. Inom sjukhuskyrkan jobbar du självständigt och utåtriktat. Du förlorar dock inte kontakten med församlingsarbetet och dina övriga kollegor i pastoratet då du medverkar i planering, genomförande och utveckling av gudstjänster, kyrkliga handlingar och annat som hör prästyrket till. Fördelningen sjukhus respektive församling är 40/60.

Du bör ha några års erfarenhet som präst. Själavårdsutbildning/sjukhusprästutbildning är meriterande. Körkort och egen bil är en förutsättning när du arbetar i våra församlingar.

Tillträdesdatum: 2 januari 2019 eller enligt överenskommelse.

SISTA ANSÖKNINGDATUM 25 november

Välkommen med din ansökan samt referenser, meritförteckning och löneanspråk
senast 25 november till
Svenska kyrkan Sollefteå-Boteå
Kyrkvägen 18
881 34 Sollefteå
eller via e-post solleftea.pastorat@svenskakyrkan.se

Ytterligare information:
Kyrkoherde Charlotte Odelberg 0620-835 60

Facklig kontakt:
KyrkA Håkan Stigberg 063-51 71 11, 070-224 78 43

Det här är Sollefteå och din blivande arbetsplats

Sollefteå är en liten stad med familjevänlig och trivsam stämning samt goda möjligheter till friluftsliv i en naturskön bygd. Här finns det mesta av social service till exempel sjukhus och gymnasium samt ett rikt kulturliv.
Svenska kyrkan i Sollefteå-Boteå fördelar sig på fyra församlingar och har ca 10 500 invånare inom sitt geografiska område. Arbetslaget består av drygt 28 årsanställda, fördelat på församlingsverksamhet, fastighets- och kyrkogårdsverksamhet och administration. Här har du möjligheten att arbeta både i tätort och i levande jordbruksbygd. Församlingarna i pastoratet har olikheter som berikar helheten. Många och goda frivilliga krafter och ett väl utvecklat barn- och ungdomsarbete visar på framtidstro hos arbetslag och förtroendevalda.

Sollefteå kommun