Detalj ur kyrkfönster Uppståndelsen,  Ulrika Eleonora kyrka, Söderhamn.
Foto: Christina Hedin

Söderhamn och Sandarne församling

Sommar 2024

Här kan du läsa om församlingens tillställningar och öppettider under sommaren.

Kyrkoherde Marias sommarhälsning

Under sommaren hittar kyrkan ut ur sina vanliga lokaler, vi ses ute i grönskan. Läs hela sommarhälsningen HÄR!

ICbility i Söderhamn

Välkommen till en unik IC-kurs för dig som jobbar med unga. Den ges under v. 34 på Mariagården i Söderhamn. Först till kvarn - så anmäl dig redan idag!

Konfirmation i Söderhamn och Sandarne

Nu är anmälan till konfirmandåret 2024-2025 äntligen öppen! Välj mellan Livsstegen ung (en söndag i månaden) eller veckogruppen (varannan måndagskväll). LÄS MER HÄR!

Ulrika Eleonora bjuder in till Kärlekens mässa i samband med Söderhamn Pride

Välkommen lördag 7 september. Mässa 18.00, workshops från 17.00, LÄS MER!

Livsstegen

NYTT FÖR HÖSTEN: Daggruppen på måndagar kommer att hålla till på Söderhamns stadsbibliotek. Kvällsgruppen blir som vanligt på Mariagården och startar efter infokvällen 2/9 (dag och tid bestäms tillsammans).

En humla samlar nektar från blommorna.

Detta händer just nu

Välkommen till Söderhamn-Sandarne församling. Här hittar Du församlingens fortlöpande utbud och allt som är på gång i form av konserter, gudstjänster och aktiviteter.

Ogräs har växt upp i sprickorna mellan stenplattorna.

Verksamhet

Hos oss i Söderhamn-Sandarne församling finns något för alla! Oavsett om du är ute efter att hitta lugnet eller behöver ett sammanhang med hög puls. Läs mer på den här sidan.

En kompassros på en gammal karta.

Stora händelser i livet

Dop, konfirmation, bröllop och begravning är viktiga milstolpar. I kyrkan erbjuds betydelsefulla ceremonier för att uppmärksamma livets början och livets slut, och tillsammans få tacka Gud för det som varit och det som kommer.

Församlingsinstruktion

Detta är Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne! Läs om våra visioner, mål och prioriteringar.

Kyrkor och kapell

Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne har två kyrkor och två kapell: Ulrika Eleonora kyrka, Sandarne kyrka, Storjungfruns kapell och Västra kapellet.

Information om personuppgiftsincident

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet i november 2023.

Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne samarbetar med Sensus studieförbund vid arrangemang, i körverksamhet och annan gruppverksamhet.

GDPR och Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne

Sedan 25 maj 2018 gäller en ny skärpt lagstiftning om personuppgifter. Lagen som förkortas GDPR gäller i Sverige och hela EU. Församlingens rutiner för att samla in, använda och spara personuppgifter har anpassats efter den nya lagen.