Svenska kyrkan Söderhamn Sandarne

Svenska kyrkan Söderhamn Sandarne Besöksadress: Söderhamn-Sandarne församling, Mariagården, 82632 Söderhamn Postadress: Söderhamn-Sandarne församling, Box 10, 82621 Söderhamn Telefon: +46(270)426500 E-post till Svenska kyrkan Söderhamn Sandarne

Svenska kyrkan Söderhamn Sandarne

Fastan är en tid att gå med Jesus den väg han går, genom lidandet, döden, mot uppståndelse och nytt liv. Det firas gudstjänst på söndag i församlingens båda kyrkor.

Första söndagen i fastan 18 februari

Fastan är ett experiment i att leva det goda livet. Under fastetiden vill vi utmana dig att göra saker som är nyttiga för dig och bra för andra, en gång om dagen. Våra förslag handlar om plastkassar, poesi, böner, mat och tid för eftertanke.

Fasteutmaningen 2018

Fastlagen är tre festdagar innan fastan börjar. Förr var det ett sätt att äta upp sig innan den 40-dagar långa fastan. Fastlagen avslutas på fettisdagen då många firar genom att äta en fastlagsbulle eller semla.

Fastlagen

En kurs med fem samlingar våren 2018

Möt kristen tro genom Frälsarkransen

En kurs med fem samlingar våren 2018

En studiecirkel på hemmaplan i Söderhamn-Sandarne församling som ger grunden för en resa till Tyskland i Luthers fotspår 21-25 maj 2018.

Resecirkel i Luthers fotspår

Att fortsätta växa och mogna i sin tro som vuxen, eller att upptäcka vad tron kan betyda. Att göra det tillsammans med andra, där man får samtala och lyssna till varandra, är ett bra sätt. I församlingen finns ett antal olika grupper för vuxna som vill tala tro.

Växa i tro

I församlingarnas uppdrag ingår att ta ansvar för undervisning av de barn som döps in i vår kyrka.

Barn

En grupp för dig som går i årskurs 5 och 6.

Tjejgrupp

En grupp för dig som går i årskurs 5 och 6.

Under ett antal år har våra församlingar arbetat medvetet för ett hållbart förhållningssätt till miljön, lokalt och globalt.

Hållbar utveckling/Miljö

Musik och sång berör på ett särskilt sätt.
I gudstjänsten har sång och musik en given plats.

Musik och körer

Musik och sång berör på ett särskilt sätt. I gudstjänsten har sång och musik en given plats.

Två församlingar har blivit en

Nyårsdagen 1 januari 2018 blev en historisk dag för Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne, när de två tidigare församlingarna blev en och fick ett gemensamt namn.

Sensus logga

Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne samarbetar med Sensus studieförbund vid arrangemang, i körverksamhet och annan gruppverksamhet.