Svenska kyrkan Söderhamn Sandarne

Svenska kyrkan Söderhamn Sandarne Besöksadress: Prästgårdsgatan 5, 82632 Söderhamn Postadress: BOX 10, 82621 SÖDERHAMN Telefon: +46(270)426500 E-post till Svenska kyrkan Söderhamn Sandarne

Svenska kyrkan Söderhamn Sandarne

Högmässan kl 11 i Ulrika Eleonora kyrka 17 december blir rätt annorlunda: prästen klär på sig inför församlingen och de olika delarna i gudstjänsten blir kommenterade. Kl 18 firas söndagsmässa med julens sånger i Sandarne kyrka.

Tredje söndagen i advent

Tisdag 19 december kl. 19 i Ulrika Eleonora kyrka

Vi sjunger in julen

Tisdag 19 december kl. 19 i Ulrika Eleonora kyrka

Gudstjänster, konserter, öppna program och mötesplatser annonseras här på webbplatsen, på församlingarnas anslagstavlor, i mobilappen Kyrkguiden och i Söderhamns-kuriren.

Det händer

Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesus föddes. Överallt samlas vi till gudstjänster, konserter och andra festliga händelser.

Adventstid och juletid i Svenska kyrkan 2017

Handla i gåvoshopen! Du får ett gåvobevis där du kan skriva en personlig hälsning. 405 kronor räcker till att ge ett barn skolmaterial, mellanmål och lunch under en termin på Filippinerna.

Ge en riktigt viktig julgåva!

Det finns många anledningar till att man råkar bli ensam under julen. Kanske bor släkt och vänner långt bort, kanske har man tappat kontakten. Eller så har man förlorat sina anhöriga. Oavsett anledning finns det möjlighet att fira julen i gemenskap med andra om man vill. De flesta av Svenska kyrkans församlingar erbjuder gemensamma aktiviteter under julen.

Ensam i jul?

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Läs Charlotte Frycklunds tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Min väg till Gud förde mig hit idag. Det var tur det, för annars hade jag fastnat i en kurva utan sikt. Men för mig är det ännu viktigare att veta att jag inte är ensam på vägen. Gud bygger den, och underhåller den, tillsammans med mig. Läs Charlotte Frycklunds tankar inför helgen.

Vi människor behöver formulera vår glädje, vår oro och våra rädslor. Vi behöver få jubla och rikta vår tacksamhet och glädje till Gud. Bönewebben gör våra böner synliga, både för oss själva och för andra.

Svenska kyrkans bönewebb

Sensus logga

Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne samarbetar med Sensus studieförbund vid arrangemang, i körverksamhet och annan gruppverksamhet.