Detalj ur kyrkfönster Uppståndelsen,  Ulrika Eleonora kyrka, Söderhamn.
Foto: Christina Hedin

Söderhamn och Sandarne församling

Aktuellt från Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne

Prenumerera via RSS

Söndag 14 augusti med temat Goda förvaltare

Församlingen firar högmässa i Ulrika Eleonora kyrka 11.00

Söndag 7 augusti med temat Andlig klarsyn

Publicerad:

Församlingen firar högmässa i Ulrika Eleonora kyrka 11.00. Kommande tisdag firas cafégudstjänst i Östanbo bönhus 18.30.

Öppen kyrka med unga värdar - Sommaren 2022

Publicerad:

Ulrika Eleonora kyrka är öppen sommarkyrka måndag till torsdag 12.00-17.00 från 11 juli till 4 augusti. Värdar tar emot i kyrkan. Här finns både plats för en stunds eftertanke och ett samtal.

Söndag 31 juli Kristi förklarings dag

Publicerad:

Församlingen firar högmässa i Ulrika Eleonora kyrka 11.00 och skärgårdsgudstjänst i Morviken 15.00.

Skadegörelse på kyrkogården i lördags

Publicerad:

Någon eller några har lördag 23 juli skadat och flyttat blommor och dekorationer på Söderhamns kyrkogård.

Söndag 14 augusti med temat Goda förvaltare

Församlingen firar högmässa i Ulrika Eleonora kyrka 11.00

Närbild på två kaffekoppar på fat och hallongrottor.

Cafégudstjänster - sommaren 2022

De uppskattade cafégudstjänster i Östanbo bönhus återkommer. Det blir premiär tisdag 28 juni 18.30.

En familj sitter och spelar kort runt ett bord.

Sommarträffar i Mariagården och Östanbo bönhus

4 x 4 träffar i juli och augusti 2022

Konfirmation - Kom och var dig själv

Konfirmationen är lite av en upptäcktsresa. Du får möjlighet att ställa frågor om allt möjligt: Om livet, döden, Gud, kärleken och tron. Duger jag som den jag är? Vad står det egentligen i Bibeln? Vem är Jesus? Vad handlar budorden om?

En resa i spåren av kristendomens första tid

Följ med på församlingens resa till Uppsala, Sigtuna, Varnhem och Skara, 18-21 augusti.

Diakoni

Alla människor är älskade av Gud och har ett unikt värde. Församlingen diakoni är ett stöd för människor i alla åldrar. Vem du än är: Om du har en kristen tro eller inte, om du tillhör Svenska kyrkan eller inte spelar ingen roll. Alla är välkomna till församlingens diakoni.

Några ungdomar sitter i en ring med benen in mot mitten.

Medlemmar gör en öppen kyrka möjlig

Livet i församlingen är öppet och utan krav på prestation. Medlemsavgifterna och kollekterna gör det möjligt med en verksamhet utan avgifter.

Tre män i olika åldrar sitter vid ett bord och samtalar.

Ideella medarbetare sökes

Vill du hjälpa till att hjälpa?​ Läxhjälp och Handarbetsgrupp behöver fler medarbetare.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Årets högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.

Ett moln har formen av ett hjärta på den blå himlen.

Förändra liv med en minnesgåva

Hedra någon som betytt mycket för dig samtidigt som du förändrar liv för människor som lever i utsatthet. Skänker du en minnesgåva får du ett vackert och personligt minnesblad till begravningen eller minnesstunden. Ett fint sätt att bli ihågkommen.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Ladda ner appen Kyrkan

En interaktiv kyrka. spela på orgeln, häll vatten i dopfunten eller måla ett kyrkfönster. Appen är gratis och innehåller ingen reklam. Passar barn i förskoleåldern.

Närbild på en kaffekopp som hålls mellan två händer, och två samtalande människor i bakgrunden.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Robin hade som vanlig slagit sig ner i soffan hos den gamla kvinnan. Astrid hette hon. De hade kommit nära varandra sedan den dag hon första gången bjöd in honom på kaffe. Läs Tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne samarbetar med Sensus studieförbund vid arrangemang, i körverksamhet och annan gruppverksamhet.

GDPR och Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne

Sedan 25 maj 2018 gäller en ny skärpt lagstiftning om personuppgifter. Lagen som förkortas GDPR gäller i Sverige och hela EU. Församlingens rutiner för att samla in, använda och spara personuppgifter har anpassats efter den nya lagen.