Detalj ur kyrkfönster Uppståndelsen,  Ulrika Eleonora kyrka, Söderhamn.
Foto: Christina Hedin

Söderhamn och Sandarne församling

Aktuellt från Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne

Prenumerera via RSS

Tredje söndagen i advent 11 december

Publicerad:

Gudstjänst med små och stora i Ulrika Eleonora kyrka 11.00 och musikgudstjänst i Sandarne kyrka 17.00. Söndagens tema är Bana väg för Herren.

Ny bibelgrupp våren 2023

Publicerad:

Onsdagskvällar i Mariagården. Varje vecka för samtal om kommande söndags bibeltexter.

Stanna upp och hitta lugnet i jul

Publicerad:

Med alla förberedelser och planer kan julen vara en stressig tid, men det finns ett stort värde i att ta sig tid att reflektera. I kyrkan kan den ordlösa närvaron sakta ner tempot och bidra till en stund av julefrid.

Luciatåg

Publicerad:

Barnkören och Flickkören i Ulrika Eleonora kyrka tisdag 13 december.

Konfirmandledaren Hanna om det speciella med konfirmationen: Man får se saker ur nya perspektiv

Publicerad:

Gemenskap, lekar och diskussioner om livets stora frågor. Att konfirmera sig handlar inte bara om att utforska den kristna tron – utan också om att lära känna sig själv.

En lång och rak grusväg i skogen.

Tredje söndagen i advent 11 december

Samtidsbilder på slitna presenningar med klassiska ikoner som inspiration

- Jag lånar lite här och där, vrider till det. Lyfter fram detaljer och strävar mot det enkla. Mitt syfte är att skapa en vacker brygd av bilder, med läkande och lugnande inverkan på människor, berättar Mats Hermansson. Nu kommer han med sina bilder i Söderhamn.

Ett luciatåg i en kyrka.

Luciatåg

Barnkören och Flickkören i Ulrika Eleonora kyrka tisdag 13 december.

Närbild på en genomskinlig julgranskula i en gran.

Mariaträffen firar jul

Terminsavslutning för höstens meningsfulla torsdagar.

Martin Modéus, iklädd lila biskopsskjorta, lutar armarna mot ett skrivbord.

Ärkebiskop Martin Modéus

Martin Modéus är Svenska kyrkans ärkebiskop. Han är den 71:a i ordningen sedan år 1164. Som ärkebiskop är han Svenska kyrkans främsta företrädare.

Diakoni

Alla människor är älskade av Gud och har ett unikt värde. Församlingen diakoni är ett stöd för människor i alla åldrar. Vem du än är: Om du har en kristen tro eller inte, om du tillhör Svenska kyrkan eller inte spelar ingen roll. Alla är välkomna till församlingens diakoni.

Några ungdomar sitter i en ring med benen in mot mitten.

Medlemmar gör en öppen kyrka möjlig

Livet i församlingen är öppet och utan krav på prestation. Medlemsavgifterna och kollekterna gör det möjligt med en verksamhet utan avgifter.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Ladda ner appen Kyrkan

En interaktiv kyrka. spela på orgeln, häll vatten i dopfunten eller måla ett kyrkfönster. Appen är gratis och innehåller ingen reklam. Passar barn i förskoleåldern.

En liten snögubbe står i sandöken.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Rösten som ropar i öknen bärs av övertygelse, av ett hopp som går bortom allt rimligt hopp, av en styrka som är större än en människas tilltro till sig själv." Läs Tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund

Ett moln har formen av ett hjärta på den blå himlen.

Förändra liv med en minnesgåva

Hedra någon som betytt mycket för dig samtidigt som du förändrar liv för människor som lever i utsatthet. Skänker du en minnesgåva får du ett vackert och personligt minnesblad till begravningen eller minnesstunden. Ett fint sätt att bli ihågkommen.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne samarbetar med Sensus studieförbund vid arrangemang, i körverksamhet och annan gruppverksamhet.

GDPR och Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne

Sedan 25 maj 2018 gäller en ny skärpt lagstiftning om personuppgifter. Lagen som förkortas GDPR gäller i Sverige och hela EU. Församlingens rutiner för att samla in, använda och spara personuppgifter har anpassats efter den nya lagen.