Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne Besöksadress: Mariagården, 82632 Söderhamn Postadress: Box 10, 82621 Söderhamn Telefon:+46(270)426500 E-post till Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne

Konfirmation

Konfirmationen är lite av en upptäcktsresa. Du får möjlighet att ställa frågor om allt möjligt: Om livet, döden, Gud, kärleken och tron. Duger jag som den jag är? Vad står det egentligen i Bibeln? Vem är Jesus? Vad handlar budorden om?

VEM KAN KONFIRMERAS

Du som hösten 2019 börjar 8:an eller 9:an har nu möjligheten att konfirmera dig hos Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne.

Det gör inget om du ännu inte är döpt. Du behöver inte ha en tro för att vara med. Det viktigaste är att du är nyfiken på livet. Konfirmationsåret är kostnadsfritt.

HÄNDER UNDER ÅRET

Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem hålla alla de bud jag har gett er. och jag är med er alla dagar till tidens slut

Matteusevangeliet 28:18-20

Du kommer under året vara en del av en gemenskap med andra unga, få åka på läger, utmana dig själv under trygga former och kunna växa som person. Under konfirmationstiden kommer du att få möta nya människor. Skratten, träffarna och gemenskapen är tre saker som knyter ihop ett bra och roligt konfirmandår. I maj nästa år är det sedan dags för själva konfirmationen.

ETT GÄNG UNGA LEDARE

Tillsammans med de vuxna konfirmandledarna finns ett stort gäng unga ledare. Det är de ungdomar som stannat kvar i församlingen, som själva konfirmerades tidigare i år eller för något år sedan.

KONFIRMANDTRÄFFAR 2019 OCH 2020

Konfirmandgruppen träffas på tisdagar kl 18.30–20.30. Utöver träffarna på tisdagskvällarna så åker konfirmanderna tillsammans med sina ledare på läger till stiftsgården Undersvik. Första träff tisdag 1 oktober 2019 kl 18.30 i Mariagården i Söderhamn.

Konfirmation sker i maj 2020 i Ulrika Eleonora kyrka i Söderhamn.
Sedan erbjuds alla konfirmerade en resa i juni 2020.

Anmälan till konfirmation

Anmälan till konfirmandåret 2019-2020. Senast tisdag 1 oktober behöver du skicka in din anmälan här på webbplatsen.

Det går också att posta anmälan till Söderhamn-Sandarne församling, Box 10, 826 21 Söderhamn.

Förklarande text

Sofie Mattsson

Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne

Andreas  Onelius

Andreas Onelius

Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne

För att kunna genomföra och administrera ungdomarnas tid som konfirmander kommer Söderhamn-Sandarne församling att behandla vissa personuppgifter ungdomars och föräldrars personuppgifter i våra system.

I och med att en anmälan godkänner förälder eller annan vårdnadshavare att barnet  deltar i konfirmationsläsning och att de lämnade personuppgifterna används och sparas av församlingen under tiden fram till och med konfirmation.