Unga

För ungdomar från 14 år finns det grupper i församlingen och möjlighet till gemenskap på olika sätt.

Ungdomsgrupp

För ungdomar från 15 år, på måndagar träffas ungdomsgruppen i Mariagården kl. 18.

Vad är Gud - vad är Gud, vad är Gud för mig? Kanske något som är bra, men gömmer sig. Vad är Gud - finns det kropp, är det en gestalt eller kärlek, tro och hopp, jag vill veta allt.

Psalmer i 2000-talet nr 808 av Py Bäckman

När ungdomsgruppen träffas gör det ofta något tillsammans, till exempel prata om stort och smått, baka, spela spel, se film osv.

Mycket handlar så klart om att lära känna Gud och ha kul tillsammans. Gruppen åker på läger och resor tillsammans.

Unga ledare - ideellt engagemang

Bild: Alex & Martin /IKON

Unga ledare från 15 år och uppåt finns med i konfirmandgrupper, barngrupper och söndagsskolan.

De unga ledarna utbildas varje år i församlingen och deltar även i vidareutbildning som arrangeras av Uppsala stift.

SVENSKA KYRKANS UNGA

Ballonger med Svenska kyrkans ungas logga
Bild: Svenska kyrkans unga

En gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro. Det är Svenska kyrkans barn- och ungdomsrörelse. Läs mer på Svenska Kyrkans Unga