Händer med vigselringar
Foto: Joakim Carlström/IKON

Stora händelser i livet

Dop, konfirmation, bröllop och begravning är stora händelser i livet för varje människa. I kyrkan får vi tillsammans tacka Gud för den människa som döpts.

Dop

Dopet sker på Jesu befallning. Han ger sina lärjungar uppmaningen att gå ut i världen, göra alla folk till lärjungar, döpa dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lära dem att hålla sig till det Jesus lärt.

Konfirmation - Kom och var dig själv

Konfirmationen är lite av en upptäcktsresa. Du får möjlighet att ställa frågor om allt möjligt: Om livet, döden, Gud, kärleken och tron. Duger jag som den jag är? Vad står det egentligen i Bibeln? Vem är Jesus? Vad handlar budorden om?

Vigsel Bröllop

Att gifta sig är en stor händelse i livet. Bröllop kan vara stort med många gäster eller endast brudparet och några vittnen. I Ulrika Eleonora kyrka i Söderhamn eller Sandarne kyrka kan ni vigas, antingen det är ett stort eller litet bröllop.

Begravning

I vid bemärkelse är begravning att ta hand om den döde på ett värdigt sätt och de riter som är förknippade med det.