Skivarps församling

En del av Lunds stift

Vi får människor att växa i tro, hopp och kärlek till Gud, sina medmänniskor och till sig själva.

Aktuellt just nu:

Föreläsning och modevisning på temat Glad kropp - frisk själ. För mer information klicka här. Anmäl dig på 0411 55 76 40 eller skivarp.forsamling@svenskakyrkan.se. Hoppas vi ses! Varmt välkommen!

Promenad & soppa Torsdagar jämn vecka går vi en promenad kl. 11.15, vi samlas på lekplatsen vid Tulpanvägen därefter är det sopplunch i församlingshemmet kl. 12.00. Om man inte vill promenera kommer man direkt till församlingshemmet. Anmälan till husmor senast måndag samma vecka på telefon 0411 55 76 61. Varmt välkomna!

Småkryp är en öppen grupp för barnfamiljer som ses i barnlokalen på måndagar kl. 08.30- 12.00. Varmt välkomna!

STOLPNING AV GRAVSTENAR

Alla gravstenar på kyrkogårdarna i Skivarps församling har våren 2020 blivit provtryckta. Resultatet är att ca 600 stenar har blivit stolpade för att säkras upp, enligt Arbetsmiljölagen AV 3 kap. Det innebär att gravanordningar måste vara monterade på ett säkert sätt.

Ni som har en grav vars sten blivit stolpad ombedes kontakta expeditionen på telefon 0411 55 76 40 så snart som möjligt för prisuppgift och information.

Det är gravrättsinnehavaren som är ansvarig för att säkra stenen.

Rum för samtal

Ibland tar livet en annan vändning ...

Kyrkfönstret

Kyrkfönstret nr 1 har kommit ut. Läs den här.

Här hittar du kartor, vägbeskrivningar och kontaktuppgifter.

En person pratar i en handhållen högtalare.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Kristi himmelsfärd kanske kunde få vara en dag för oss som tappat bort Gud." Läs Tankar inför helgen av prästen Charlotte.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.