Skivarps församling

En del av Lunds stift

Vi får människor att växa i tro, hopp och kärlek till Gud, sina medmänniskor och till sig själva.

Aktuellt just nu:

Varför har elpriset ökat så kraftigt? Hur ska vi klara vintern? Frågorna kring vår elförsörjning är många just nu. Vi har bjudit hit Jan Blomgren den 8 november för en föreläsning om detta. Jan är professor i tillämpad kärnfysik och författare till boken Allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning. För mer information klicka här.

Onsdagar kl. 18.00 Mässa i Skivarps församlingshem. Därefter enkel kvällsmat och fördjupning av vår tro genom samtal och bibelläsning. Ingen anmälan, det är bara att dyka upp.

Torsdagar jämn vecka kl. 11.15 Promenad - vi samlas vid lekplatsen på Tulpanvägen för en promenad - längre eller kortare, snabbt eller lite långsammare? Vi anpassar oss efter er som kommer.

Torsdagar jämn vecka kl. 12.00 Sopplunch i församlingshemmet - anmäl dig till husmor på telefon 0411 55 76 61 senast måndag samma vecka.

Torsdagar kl. 19.00 övar kyrkokören Stella Nova i Skivarps församlingshem. Vill du ha mer information kontakta Danny Purtell på telefon 0411 55 76 44. (inställt 22/9)

STOLPNING AV GRAVSTENAR

Alla gravstenar på kyrkogårdarna i Skivarps församling har våren 2020 blivit provtryckta. Resultatet är att ca 600 stenar har blivit stolpade för att säkras upp, enligt Arbetsmiljölagen AV 3 kap. Det innebär att gravanordningar måste vara monterade på ett säkert sätt.

Ni som har en grav vars sten blivit stolpad ombedes kontakta expeditionen på telefon 0411 55 76 40 så snart som möjligt för prisuppgift och information.

Det är gravrättsinnehavaren som är ansvarig för att säkra stenen.

Rum för samtal

Ibland tar livet en annan vändning ...

Kyrkfönstret

Kyrkfönstret nr 3 har kommit ut. Läs den här.

Här hittar du kartor, vägbeskrivningar och kontaktuppgifter.

Kvinna med varsitt gossedjur på axeln: ängel och djävulen.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Jag tror att ni som läser detta har väldigt olika inställning till talet om änglar och demoner. För en del är det viktigt och för andra väldigt svårt att ta till sig. Jag hoppas att ni alla ska få glädje av poängen jag till slut kommer fram till. Läs Tankar inför helgen med prästen Tomas Jarvid.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.