Foto: Eva Axberg

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

VILL DU PRATA OM LIVETS STORA FRÅGOR?

Konfirmationen är en bekräftelse av dopet, men handlar också om att dela tankar om döden, livets mening, Gud och hur vi ska leva tillsammans. Under konfirmandtiden får vi chansen att prata, diskutera, att vara med om spännande övningar samt film och läger, för att nämna några.

Oavsett om du tror på Gud eller inte är du välkommen att pröva på att vara konfirmand - du väljer sedan om du vill konfirmeras eller inte. Du behöver inte heller vara döpt för att bli konfirmand, men du måste vara döpt för att konfirmeras. Är du inte döpt kan vi ordna detta under konfirmationstiden.

vill du vara med i vår konfirmandgrupp?

Det är dags att anmäla dig till konfirmationsläsning med konfirmation 2022. Vi kommer att ha två grupper, en grupp med terminsläsning och en sommarkonfa. Båda grupperna har uppstart den 26 september 2021.

Båda grupperna kommer att åka på läger.

För mer information kontakta konfapräst Elsvig på:
elsvig.liljeberg@svenskakyrkan.se eller på tel: 0411-557643.

Andra saker som du kanske funderar över

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

"Kristen tro" är inte publicerad

Konfirmeras efter åttan eller som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.