Foto: Maria Schön

Sävare församling

Sävare församling är en landsbygdsförsamling i hjärtat av Skara stift, geografiskt belägen på slätten mellan Lidköping, Skara och Vara. Församlingens vision är att ”tillsammans i ord och handling tala tydligt om Jesus”. Detta sker i gudstjänstfirande, undervisning, diakoni och mission; i det gemensamma församlingslivet och i varje kristens enskilda liv. " Gud är uthållighetens och tröstens Gud" ~ Rom. 15:5

Församlingsexpeditionens öppettider

Vecka 26-34 är det andra öppettider

Almanacka

Här hittar du veckans aktiviteter

Vi ringer för fred

Varje dag klockan tolv ringer kyrkklockor runtom i Skara stift för att mana till bön för fred.

Musiker 50% vik

Kom och arbeta hos oss!

Musik i sommarkväll

I sommar erbjuds ett rikt och varierat utbud på musik i sommarkväll i flera av våra kyrkor

SOMMARTIDER HEJ,HEJ!

Morgonbön

Sävare kyrka tisdagar 9.00

Boule i Saleby

Tisdagar 9.30 i prästgårdsparken

Öppen kyrka Sävare

öppen dagligen kl. 7-19

Kyrkogårdsvandring

Välkommen till Norra Härene kyrka!

Välkommen som konfirmand

”Gå ut och gör alla folk till lärjungar”- Jesus Kristus Välkommen att bli konfirmand hos oss i Sävare församling, här vill vi tillsammans uppleva, upptäcka och utforska kristen tro. Välkommen till en konfirmationstid där du, dina frågor och din upplevelse är i fokus.

ANMÄLAN ÄR ÖPPEN!

Ungdom Sävare

Ungdomsverksamheten i Sävare Prästgård!

Barn och familj Sävare

Här kan du läsa om barngrupperna i Sävare prästgård och Truvegården

Ungdom Majåker

Här kan du läsa om ungdomsgrupperna i Majåkerskyrkan

Barn och familj Majåker

Här kan du läsa om barnverksamheten i Majåkerskyrkan. Start v. 34

Barn och familj Saleby

Här kan du läsa om barngrupperna i Saleby

UPPEHÅLL ÖVER SOMMAREN

Frukost!

i Sävare församlingshem ~Välkommen igen 23 augusti

Ett steg i taget Filsbäck

Välkommen med på promenad ~Sommaruppehåll

Mötesplats

Samtal om tro och liv i Sävare Prästgård ~Sommaruppehåll

Ett steg i taget Majåker

Välkommen med på promenad ~Sommaruppehåll

Mässa och veckobön

Majåkerskyrkan torsdagar 17.30 ~Sommaruppehåll

Vardagsmässa

enkel vardagsmässa i Sävare församlingshem

Söndagens kollekt

Swisha din gåva till Sävare församling 1234 54 87 56. Ange kollektmål. Tack för din gåva!

Här finns vi också!

Välkommen att följa oss

Tänd ett ljus, be en bön

Välkommen till Svenska kyrkans bönewebb! Gud finns alltid nära oss alla, Gud lyssnar och håller om, Gud stöttar och utmanar. Vi människor behöver formulera vår glädje, vår oro och våra rädslor. Vi behöver få lämna över vår maktlöshet till den som är större än allt vi kan tänka. Skriv din bön, tänd ett ljus eller gör både ock genom din mobil, läsplatta eller dator.

Jourhavande präst

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17.00-06.00. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Klicka här, för att komma till mer information.

Nätvandrarchatten

Här finns vi och vill lyssna på och prata med dig - du som är ungefär mellan 12 och 25 år. Du får prata om precis vad du behöver och vill. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, eller om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig. För oss spelar det ingen roll vilket kön du identifierar dig som, vilken religion eller tro du känner dig hemma i, eller om du inte tror på något eller någon alls.

Nytt nummer av Livsviktigt

Nummer 2, 2022 ~ Sommar

Rätt lösning av krysset

Här kan du se vinnarna och rätta lösningen av förra numret av LivsViktigts korsord

Kännetecken

Meditationer om krubban, korset och ringen

Gudstjänst i hemma

För dig som vill fira gudstjänst i enskildhet!

Kyrkguiden

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Swisha till Sävare församling

Vill du betala via swish? Kollekt: 123 454 87 56 Övrigt: 123 418 16 99 Glöm inte skriva vad betalningen avser!

Så behandlas dina personuppgifter

I Svenska kyrkans verksamhet förekommer ofta behandling av personuppgifter. Vår ambition är att sköta detta med respekt för varje individ.