Välkommen till Mellösa församling

KYRKAN MITT I BYN/SAMHÄLLET. NU STÄLLER VI OM FÖR ATT MÖTA MÄNNISKOR PÅ NYA SÄTT...

Vi lever i oroliga tider då mycket i vår vardag begränsas och påverkas av den pågående Corona pandemin. Mellösa församling vill dock finnas för Dig även i orostider och erbjuder därför:

*Möjlighet att komma till kyrkan, sitta en stund och tända ljus. Mellösa kyrka är öppen mån-tors mellan 10-15.

*Möjlighet att få handlat i Hälleforsnäs och Mellösa. Många hjälps nu åt för att våra äldre ska få hem matvaror, mediciner etc. Förhoppningsvis får de flesta den hjälp som de behöver. Har Du ändå kännedom om någon som behöver hjälp kan Mellösa församling assistera med framförallt matinköp och enklare handräckning. Kontakta kyrkoherde Anne-Christine Yström på telefon: 0761-408960 eller anne-christine.ystrom@svenskakyrkan.se för vidare samordning.

*Möjlighet till samtal. Kontakta kyrkoherde Anne-Christine Yström på telefon: 0761-408960 eller anne-christine.ystrom@svenskakyrkan.se för tidsbokning.

GUDSTJÄNSTER - FIRAS UTOMHUS

Även i virustider vill kunna fira gudstjänst och mässa utan att någon ska bli smittad. Under sommarmånaderna juni -aug kommer Mellösa församling därför att flytta ut gudstjänstfirandet i Guds vackra natur bredvid våra kyrkor. Vi tänker dock fortfarande på avstånd, handhygien och att stanna hemma om vi känner oss minsta förkylda.

ETT LITEN BIT AV HIMMELRIKET HÄR PÅ JORDEN. Nu arbetar Håkan, Camilla, Lars och våra ferierarbetare för fullt med att göra sommarfint på våra kyrkogårdar. Välkomna ut i sommarsolen och till ett besök på Mellösa eller Hälleforsnäs kyrkogårdar hälsar vi i församlingen.

LÅT OSS VARA RÄDDA OM OCH INTE FÖR VARANDRA
I en tid av oro är det av vikt att vända oron till omsorg. Vi får tänka på hur vi kan ta hand om varandra på bästa sätt. Att vi undviker fysiskt kontakt sker av respekt för den andra och inte av rädsla. Låt oss ta hand om varandra och fortsätta att tjäna Herren med glädje!

”Må han som är fridens Gud helga er helt igenom, och må er ande, själ och kropp bevaras hela och oskadda”. 1 Thess 5:23

Här kan du se vad som finns på församlingens Facebook-sida

Här kan ni se den informationsfilm om Mellösa församling,  som James Hollingworth har gjort!

Information om kommande helgs gudstjänst

Församlingsblad

Här hittar du senaste församlingsbladen