Välkommen till Mellösa församling

KYRKAN MITT I BYN/SAMHÄLLET. NU STÄLLER VI OM FÖR ATT MÖTA MÄNNISKOR PÅ NYA SÄTT...

Vi lever i oroliga tider då mycket i vår vardag begränsas och påverkas av den pågående Corona pandemin. Vi försöker skydda de äldre och alla dem som befinner sig i riskgrupper. I omsorg om dem så gör många av Mellösa församlings ordinarie verksamheter uppehåll. Vi påverkas också av beslutet om att högst 50 personer får samlas i våra lokaler samtidigt och uppmaningen att hålla avstånd till varandra.

Mellösa församling vill dock finnas för Dig även i orostider och erbjuder därför:

*Möjlighet att komma till kyrkan, sitta en stund och tända ljus. Mellösa kyrka är öppen mån-tors mellan 10-15.

*Möjlighet att få handlat i Hälleforsnäs och Mellösa. Många hjälps nu åt för att stödja människor i riskgruppen att få hem matvaror, mediciner etc. Förhoppningsvis får alla den hjälp som de behöver. Har Du ändå kännedom om någon som inte fångats upp så kan Mellösa församling assistera med framförallt matinköp och enklare handräckning. Kontakta Kyrkoherde Anne-Christine Yström på telefon: 0761-408960 eller anne-christine.ystrom@svenskakyrkan.se för vidare samordning.

*Möjlighet till samtal. Kontakta kyrkoherde Anne-Christine Yström på telefon: 0761-408960 eller anne-christine.ystrom@svenskakyrkan.se för tidsbokning.

PÅSKENS GUDSTJÄNSTER - SÄNDS DIGITALT

Stilla veckan och påsken närmar sig. Även i år får vi tillsammans gå in i påskens hela skeende, följa Jesus och lärjungarna när de delar sin sista måltid tillsammans, uppleva mörkret på långfredagen men också fira påskdagens glädje. Men i år får det ske på ett annorlunda sätt. Även i virustider vill vi att kyrkan ska vara öppen för dig som vill komma, men vi ska också undvika att någon blir smittad. Stanna därför i första hand hemma, och följ påskens gudstjänster som vi sänder live via Mellösa församlings facebook-sida: https://www.facebook.com/mellosaforsamling/

Du kommer också hitta sändningen i facebookrutan längst ner på Mellösa församlings webbsida: https://www.svenskakyrkan.se/mellosa

Livesända Gudstjänster i Påsk:

Tordag 9/4, kl 19:00: Skärtorsdagsmässa i Mellösa kyrka.
Fredag 10/4 kl 11:00: Långfredagsgudstjänst i Hälleforsnäs kyrka.
Söndag 12/4 kl 11:00: Påskdagsgudstjänst i Mellösa kyrka.
Måndag 13/4 kl 11:00: Finskspråkig Gudstjänst på annandagen i Kyrkans Hus.

LÅT OSS VARA RÄDDA OM OCH INTE FÖR VARANDRA
I en tid av oro är det av vikt att vända oron till omsorg. Vi får tänka på hur vi kan ta hand om varandra på bästa sätt. Att vi undviker fysiskt kontakt sker av respekt för den andra och inte av rädsla. Låt oss ta hand om varandra och fortsätta att tjäna Herren med glädje!

”Må han som är fridens Gud helga er helt igenom, och må er ande, själ och kropp bevaras hela och oskadda”. 1 Thess 5:23

Här kan ni se vår nya informationsfilm.

Stort tack till James Hollingworth som hjälpt oss med detta.