Dop

När ni vill låta döpa ert barn ringer ni Mellösa församlingsexpedition för att boka tid för dop och dopsamtal med en präst.

Det enda vi behöver veta är barnets personnummer.
Det går att boka dop även om ni inte hunnit få barnets fyra sista siffror.

Barnets namn anmäler ni inom tre månader från barnets födelse på den blankett ni automatiskt får hemskickad från Skattemyndigheten.

Ring 0157-60008 för att boka dop.

Telefontid: måndag, onsdag, fredag klockan 10-12.

Under dopsamtalet går prästen igenom dopordningen och ni som föräldrar får möjlighet att diskutera era önskemål. Förbered er gärna genom att läsa igenom dopordningen.

Dop i annan församling än hemförsamlingen

Vill ni ha dopet i en annan församling än hos oss i Mellösa församling kontaktar ni den församlingen där dopet ska äga rum.

Sök annan församling i Svenska kyrkan

Dopet kostar ingenting

Själva dopet kostar ingenting, oavsett om ni väljer att döpa ert barn i den egna församlingen eller någon annanstans.

Lån av dopklänning

Mellösa församling har en dopklänning som ni kan låna utan kostnad.
Säg till när ni bokar dopet.