Mariefreds församling

Vi är en del av Svenska kyrkan i Strängnässtift - välkommen till oss. Menyraden finner du längst upp till vänster.

Mariefreds kyrka fyller 400 år

I år fyller vår vackra kyrka 400 år där hon står på toppen av kullen. Det vill vi fira genom att bjuda in till massor av musik, föredrag, utställning, historisk gudstjänst, uruppförande av Olle Lindberg verk och en stor jubileumsdag. Programmet kommer att presenteras löpande på den här sidan. Då Svenska kyrkan drabbades av en cyberattack i november ligger vi lite efter i informationsflödet men vi arbetar på för att sprida allt fint som kommer hända. Klicka här för att se programmet.

En grupp barn leker i ett lekrum.

Sommarkollo i Juni

Välkommen på dagkollo i Mariefreds församling. För dig som är i åldern 7-10 år. Vi träffs under fyra dagar för att leka, pyssla, sjunga och prata om allt mellan himmel och jord. För mer information och anmälan, klicka på den här sidan.

En mamma sitter på golvet och leker med sin bebis.

Öppna förskolan

En mötesplats för dig som har barn mellan 0 och 6 år. Vi sjunger, samtalar, leker och pysslar. Vi erbjuder dig och ditt barn en stimulerande miljö. Kanske är du mor/farförälder eller en vän som får tillbringa en fin stund med barnet. Alla är varmt välkomna.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Information om hur Svenska kyrkan hanterar dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har

Ett medlemskap i Svenska kyrkan gör skillnad.

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen
En stor sladd med kontakt slingrar sig från ett vindkraftverk.

Kontaktuppgifter

Vill du boka dop, vigsel eller begravning, eller prata med någon av våra medarbetare? Alla våra kontaktuppgifter hittar du här! Menyfunktionen hittar du längs upp till vänster på startsidan.

Följ med på pilgrimsvandring

Pilgrimsvandringen är både en yttre och en inre vandring. Den yttre vandringens mål kan vara en särskild plats, t ex en kyrka. Den inre vandringens mål är mitt eget innersta där jag möter mig själv och kanske också Gud

En person står vid kanten av ett berg och kollar ut över landskapet med utslagna armar. Solens strålar skär igenom molnen.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"I en bibeltext som läses i kyrkorna denna söndag står det om Jakob som brottas med en okänd om natten. Vi förstår att den okände på något oförklarligt vis är Gud själv." Läs tankar inför helgen.

Sverige-Finsk verksamhet

Här kan du läsa mer om den Sverigefinska verksamheten i Strängnäs domprosteri. Ruotsinsuomalainen toiminta Strängnäs tuomiorovastikunnassa.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

Act Svenska kyrkans blogg

Vi lever alla under samma himmel. Vi har samma rättigheter men verkligheten ser olika ut Läs berättelser och hör röster från Act Svenska kyrkans arbete runt om i världen.

Kommande helg

Här kan du se tema och texter inför kommande söndag