Mariefreds församling

Vi är en del av Svenska kyrkan i Strängnässtift - välkommen till oss. Menyraden finner du längst upp till vänster.

Kyrkofullmäktige, ordinarie och ersättare, kallas till kyrkofullmäktige möte 14 maj kl 18.30.

Kyrkofullmäktige är ett öppet möte så välkommen att sitta med och lyssna och kanske ställa någon fråga du funderar över som rör kyrkans verksamhet. Dagordningen ser du längre ner på denna sida. Vi träffas i församlingshemmet, Djurgårdsgatan 11.

Mariefreds kyrka fyller 400 år

I år fyller vår vackra kyrka 400 år där hon står på toppen av kullen. Det vill vi fira genom att bjuda in till massor av musik, föredrag, utställning, historisk gudstjänst, uruppförande av Olle Lindberg verk och en stor jubileumsdag. Programmet kommer att presenteras löpande på den här sidan. Då Svenska kyrkan drabbades av en cyberattack i november ligger vi lite efter i informationsflödet men vi arbetar på för att sprida allt fint som kommer hända. Klicka här för att se programmet.

Fönsterglasmålning av en vit duva mot gul bakgrund.

Pingst

Pingsten är den heliga Andens högtid. En högtid där vi blir påminda om att Gud finns både mitt bland oss och inom oss. Den heliga Anden är Guds osynliga närvaro.

Församlingstidningen Kyrktrappan

På den här sidan kan du läsa vårnumret av församlingstidningen "Kyrktrappan"

Kyrkogården

Här hittar du information som berör gravsättning och skötsel av gravplats

Nya medarbetare

2 april började Stina Larsson och Jonas Olofsson hos oss. De kommer att ha säsongsanställning till mitten på november med kyrkogården och utomhusmiljön som sin huvudsakliga arbetsplats. Vi hälsar dem varmt välkomna till oss. Läs mer nedan.

En blandad kör övar i en kyrka.

Psalmövningskvällar inför historisk gudstjänst

Psalmövningstillfällen erbjuds för alla som kan tänka sig att vara med den 26 maj när vi samlas och har historisk gudstjänst kl 11.00 i Mariefreds 400-års jubilerande kyrka. Vi samlas för att sjunga tillsammans med Per Ahlman som är den som sitter på orgelpallen när gudstjänsten äger rum. Alla som tycker om att sjunga är varmt välkomna att vara med vid två tillfällen: Måndag 13 maj kl 18.30 – 19.15 i församlingshemmet Måndag 20 maj kl 18.30 – gudstjänst på Annandag pingst*) i kyrkan sedan psalmövning. Slut senast kl 20.00. Kan du inte var med vid båda tillfällena så kom på det ena. Ingen anmälan krävs, kom som du är, du behöver inte kunna läsa noter!

Kommande helg

Här kan du se tema och texter inför kommande söndag

En grupp barn leker i ett lekrum.

Sommarkollo i Juni

Välkommen på dagkollo i Mariefreds församling. För dig som är i åldern 7-10 år. Vi träffs under fyra dagar för att leka, pyssla, sjunga och prata om allt mellan himmel och jord. För mer information och anmälan, klicka på den här sidan.

En mamma sitter på golvet och leker med sin bebis.

Öppna förskolan

En mötesplats för dig som har barn mellan 0 och 6 år. Vi sjunger, samtalar, leker och pysslar. Vi erbjuder dig och ditt barn en stimulerande miljö. Kanske är du mor/farförälder eller en vän som får tillbringa en fin stund med barnet. Alla är varmt välkomna.

Närbild på ett löv som sticker upp ovanför vattenytan.

Kvällsretreat

Under terminerna bjuder vi en torsdagskväll i månaden in till en stilla stund i kyrkan. I kyrkorummet skapas stillhet, ro och tid för reflektion.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Information om hur Svenska kyrkan hanterar dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har

Bli medlem

Ett medlemskap i Svenska kyrkan gör skillnad.

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen

Följ med på pilgrimsvandring

Pilgrimsvandringen är både en yttre och en inre vandring. Den yttre vandringens mål kan vara en särskild plats, t ex en kyrka. Den inre vandringens mål är mitt eget innersta där jag möter mig själv och kanske också Gud

Två lila penséer växer i en murspricka.

Tankar inför helgen

"En dag ska alla murar falla. Muren mellan dig och mig, den ska vara borta då. Men kanske kan vi, redan nu, redan innan “en dag” är här, börja skrapa lite på cementen..." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Sverige-Finsk verksamhet

Här kan du läsa mer om den Sverigefinska verksamheten i Strängnäs domprosteri. Ruotsinsuomalainen toiminta Strängnäs tuomiorovastikunnassa.

Act Svenska kyrkans blogg

Vi lever alla under samma himmel. Vi har samma rättigheter men verkligheten ser olika ut Läs berättelser och hör röster från Act Svenska kyrkans arbete runt om i världen.