Foto: Maria Lundström

BUFF

Sedan många år delar Svenska kyrkan ut ett filmpris till bästa ungdomsfilm under den internationella barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF som sedan 1984 återkommande äger rum i Malmö under en vecka i mars.

Pris till film som speglar ungdomars livsfrågor

Under festivalen delar Svenska kyrkan ut ett filmpris på 100 000 kr till en film som speglar frågor som är aktuella hos ungdomar idag och som kan användas i kyrkans ungdomsarbete. I juryn för priset sitter bland andra representanter från församlingar i Lunds stift.

Scen från Microbe & Gasoline

Svenska kyrkans ungdomsfilmpris

Sedan 2007 delar Svenska kyrkan ut ett ungdomsfilmpris på 100 000 kronor till film som speglar frågor som är aktuella bland ungdomar idag.

Två tonårstjejer ligger på en säng.

BUFF Malmö Filmfestival

Den 40:e upplagan av BUFF Malmö Filmfestival äger rum 11-17 mars 2023 och tar världens bästa barn- och ungdomsfilm från hela världen till Malmös biografer och festivalplattformen BUFFplay.se.

Artiklar om BUFF Filmfestival

Elie Grappe: ”Att vinna pris för bästa ungdomsfilm berör särskilt mycket”

Publicerad:

- Att vinna kyrkans pris för bästa ungdomsfilm på BUFF är en mycket trevlig överraskning. Jag är berörd och tagen. När beskedet kom var det en glädjefylld stund. Det säger Elie Grappe vars film Olga korades till vinnare på filmfestivalen i Malmö.

Olga - stark och aktuell film given vinnare för kyrkans jury

Publicerad:

I Malmö pågår under en vårvecka den 39:e upplagan av BUFF filmfestival. I rådhusets festsal delade Svenska kyrkan den 24 mars ut priset för bästa ungdomsfilm på 100 000 kronor till schweiska Olga, en drabbande film om elitidrott och politik.

Schweizisk film får Svenska kyrkans ungdomspris

Publicerad:

Igår kväll var det prisutdelning för Svenska kyrkans ungdomsfilmpris 2022. Juryn var helt enig. Priset gick till den schweiziska filmen Olga. Den handlar om en 15-årig elitgymnast i Kiev som skickas till Schweiz under oroligheterna i Ukraina 2013.

Dags för BUFF! En marsvecka maxad med film om och för barn och unga

Publicerad:

BUFF filmfestival i Malmö slår upp sina portar och välkomnar alla filmintresserade den 19-25 mars. Årets filmfest erbjuds både digitalt hemma i soffan i hela Sverige och live i biosalonger i Malmö. På festivalen delar Svenska kyrkan ut sitt årligen återkommande pris till bästa ungdomsfilm.

”Vi vill att vår film ska vara full av ljus, hopp och känslan att inget är omöjligt”

Publicerad:

De franska regissörerna Jérémy Trouilh och Fanny Liatard strålar av glädje när de tar emot beskedet att Gagarine vunnit Svenska kyrkans pris för bästa ungdomsfilm på BUFF 2021. ”Det bästa av allt är kunna nå ut till en ung publik. Det betyder mycket för oss.”