Foto: Emma Dahlbäck

Hortlax församling

Välkommen till en församlingsgemenskap som följer dig genom livet, både när det gäller det stora och det lilla.

Församlingen förutsätter att du som kommer till verksamheten är vaccinerad och att vi hjälps åt att anpassa oss efter de restriktioner som gäller.

Tänk på att:
- Stanna hemma vid symptom
- Tvätta händerna ofta och noga
- Håll avstånd

Du har alltid möjlighet att ringa om du behöver hjälp med något eller vill prata med någon en stund. Ring expeditionen, 0911-787 80.

Hortlax kyrka

Kyrkans öppettider är:

Måndag-fredag kl. 09.00-15.00

Söndag kl. 10.00-14.00

gudstjänster

Församlingen respekterar nuvarande rekommendationer och firar gudstjänster varje söndag. En del gudstjänster livesänds och du är välkommen att följa livesändningen via www.facebook.com/hortlaxforsamling/live.

Du behöver inte ha facebook för att kunna se livesändningen, skriv bara in adressen i din webbläsare. Du kan även se gudstjänsterna i efterhand via samma länk. Ring expeditionen, 0911-787 80, eller någon i din närhet om du behöver hjälp!

Här händer det

Du som går i årskurs 2-4, välkommen till Hortlax sporthall fyra tisdagar kl. 14.30-16.00 för mellis, sport, lekar och pyssel!

Konfirmandledare sökes

Välkommen att söka jobb som ung konfirmandledare i Hortlax församling! Sista ansökningsdag är 15 november.

Ledarkurs för unga ledare

Här är kursen för dig som vill bli utrustad för framtiden! Startar under hösten 2021, anmäl dig senast 8 november.

Kreativ utställning till hösten

Har du skapat något kreativt under den senaste tiden eller har något du vill skapa? Ta chansen att visa dina verk under en härlig utställning i Hortlax kyrka under hösten!

Nystartad barnkör i Hemmingsmark

Du som vill prova att sjunga i barnkör, välkommen! Onsdagar 14.30 i Hemmingsmarks bönhus, start 20 oktober.

Morgonbön i kyrkan

Varje torsdag kl. 8.30 är du välkommen att delta i morgonbön/morgonmässa i Hortlax kyrka.

Föreläsningsserie i höst

Välkommen till en föreläsningsserie i Tallhedskyrkan. Första föreläsningen är måndag 11 oktober kl. 19.00 kring ämnet: ”Duga – Leva med psykisk ohälsa som ung”.

Stickcafé

Välkommen du som är både nybörjare och erfaren! Måndagar jämna veckor kl. 18.00-19.30 i Malmgården, Hortlaxvägen 30. Startar måndag 18 oktober.

Snickarglädje

Du som vill jobba med händerna är välkommen till en stund med snickarglädje! Öppet hus torsdagar mellan 9.00-13.00, i snickeriet vid kyrkogården. Start 7 oktober.

Studiehjälp

Församlingens medarbetare erbjuder studiehjälp till dig som går i årskurs 3-6. Välkommen!

Orgelkonsertserie - en musikresa

Onsdag 22 september startar en konsertserie med orgelmusik för att uppmärksamma Piteå 400 år. Medverkar gör tre organister från tre olika församlingar.

Liten och stor

Välkommen till en mysig och rolig stund för stora och små! Liten och stor finns i Blåsmark, Jävre och Bergsviken.

Sångglädje för daglediga

Nu startar vi igång med körsång! Välkommen till en ny termin med sångglädje. Vi erbjuder två olika körer för daglediga. Ingen kostnad eller anmälan!

Gång till hälsa i byarna

Även i dessa tider är det viktigt att få mötas och säga hej till någon. Vi samlas en stund vid elden och promenerar tillsammans i sommar.

Miniorer, juniorer, scouter och TG

Vecka 38 startar höstens barn- och ungdomsgrupper igång igen, välkommen!

Konfapodden

Istället för de vanliga onsdagsträffarna har konfirmanderna tagit del av konfirmationsundervisningen via en podcast med Marianne Hellgren och Linnéa Vikström. Du kan också lyssna!