Foto: Svenska kyrkan IKON

Hortlax församling

Välkommen till en församlingsgemenskap som följer dig genom livet, både när det gäller det stora och det lilla.

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla i personalen samt öppettider på församlingsexpeditionen.

Program

Här finns program/kalender för aktiviteter och händelser i Hortlax församling. I kalendern kan du även söka på specifika datum.

Vår verksamhet

Barn, ung, vuxen, familj, äldre, gudstjänster, musik. Här kan du läsa mer om församlingens verksamheter, välkommen att delta!

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Aktuellt

Ekumeniskt pingstfirande i Piteå

Välkommen att fira ekumenisk pingst! Programmet infaller mellan 9-19 maj och arrangeras av Piteå Kristna Råd.

Fest för ideella

Välkommen till en fest för alla er ideella i församlingens verksamhet! Du bjuds på mat, bakelse, dryck, underhållning och gemenskap. Tisdag 28 maj kl. 17.00-20.00 i Malmgården, Hortlax, anmäl dig senast 13 maj!

Kvällsmusik i maj

Under maj månad är det körspecial på Kvällsmusiken! Tre tillfällen med olika körer, kl. 19.00 i Hortlax kyrka. Se programmet här. Fri entré!

Odla i pallkrage

Du som inte har möjlighet att odla hemma, testa på att odla i en egen pallkrage utanför Hortlax kyrka i sommar! Församlingen tillhandahåller jord, trädgårdsredskap kommer att finnas på plats och vatten finns vid kyrkan. Läs mer och anmäl dig här:

Läger i Jäckvik

Välkommen att vara med på läger för ensamstående föräldrar tillsammans med barn från 3 år och uppåt. 13-15 september är det dags igen!

17 goda skäl att vara medlem

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång under sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som allra bräckligast eller absolut bäst – och allt däremellan. Kyrkan är ett sammanhang att vara stolt över. Du är genom ditt medlemskap i Svenska kyrkan med och möjliggör mycket gott!

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal. Här hittar du lediga doptider!

Återkommande verksamhet

Liten och stor

Välkommen till en mysig och rolig stund för föräldralediga och barn, med sångsamling, pyssel och lek! Liten och stor finns i Blåsmark, Jävre och Bergsviken.

Miniorer, juniorer, scouter och TG

Nu startar vårens barn- och ungdomsgrupper igång igen på Tallhedskyrkan och ute i byarna, välkommen!

Studiehjälp

Församlingens medarbetare och ideella erbjuder studiehjälp till dig som går i årskurs 3-6. Måndagar i Tallhedskyrkan, och tisdagar i Malmgården. Välkommen!

Barnkören Tallkottarna

Du som vill prova på att vara med i en barnkör och går i förskoleklass-årskurs 3, välkommen till Tallkottarna i Tallhedskyrkan på tisdagar 18.00-18.30!

Tallheds Gospel

Välkommen att vara med och sjunga svängig gospel i ungdomskören Tallheds Gospel! Kören riktar sig till ungdomar och unga vuxna, från åk 8, och leds av Hanna Olofsson. Start tisdag 23 jan kl. 19.00 i Tallhedskyrkan, ingen anmälan!

Om tro

Om tro är ett instagram- och Tiktokkonto som startades med och för unga vuxna (20-30 år)i Piteå kommun, där frågor om tro och liv lyfts. Läs mer här, och tipsa unga vuxna i din närhet!

Dagöppet café

Välkommen förbi Tallhedskyrkans café! Ta med en vän, någon annan föräldraledig eller bara kom själv. Det finns gott, nybakat fika, fräscha smörgåsar, och både varma och kalla drycker. Cafévärdinna och ideella finns alltid på plats och hälsar välkommen.

Några personer sitter runt matbordet och äter.

Träffpunkter

Träffpunkterna riktar sig till dig som är hemma och önskar gemenskap, mat (till självkostnadspris) och omväxlande program. Ingen anmälan krävs!

Mitt i

Är du mitt i livet och är hemma av olika anledningar? Välkommen till en stund av gemenskap, bara få vara tillsammans och trivas en stund! Onsdagar jämna veckor kl. 13.00-15.00 i Tallhedskyrkan. Riktar sig till dig som är mellan 25-65 år.

Café Hemmings

Välkommen till en öppen mötesplats i byn, med hembakt fika, frukt och kaffe. En chans att träffas och säga hej till varandra! 

Sång till hälsa

Välkommen till en ny termin med sångglädje. Kom och prova att sjunga tillsammans! Ingen kostnad eller anmälan, start onsdag 31 januari 14.00-15.30 i Malmgården.

Café 14

Du som är dagledig, välkommen på Café 14 i Tallhedskyrkan, Idrottsvägen 5. Måndagar 14.00-16.00, alla är välkomna! Start måndag 22 januari.

Bibelsamtal

Är du nyfiken på bibeln, och att få samtala med andra kring den? Välkommen till bibelsamtal! Start måndag 29 januari, 10.30-12.00 i Malmgården. Samtalsledare är Margit Johansson.

Stickcafé

Välkommen du som är både nybörjare och erfaren! Måndagar jämna veckor kl. 18.00-19.30 i Malmgården, Hortlaxvägen 30. Startar måndag 22 januari.

Gång till hälsa

Välkommen förbi när du är ute och går i vår, och ta en kopp kaffe vid elden! Vi bjuder på gemenskap, tänkvärda ord och något att dricka. Torsdagar kl. 14 vid grillplatsen utanför Hortlax kyrka.

Församlingens verksamhet

Diakonikassan

Diakonikassan är för dig som behöver hjälp i vardagen. Det är inte alltid lätt att få ihop livet rent ekonomiskt och att hamna utanför samhällets vanliga skyddsnät kan hända oss alla. För dig som bor i Hortlax församling finns möjlighet till rådgivning och akut hjälp att klara vardagen.

Gudstjänster

Vi vill att församlingens gudstjänster och mässor ska ge kraft åt en ny vecka till besökaren. Här kan du läsa om vilka olika gudstjänstformer som erbjuds i Hortlax församling.

Barn, ungdom och familj

Hortlax församling är en ung församling med många barnfamiljer vilket märks på de aktiviteter som finns i bland annat Tallhedskyrkan och byarna runt omkring.

Musik, kör och konsert

Med sång och musik kan du ta till dig ett glatt budskap med hela kroppen i rytm och känsla. Ta del av en konsert eller prova på någon av församlingens körer!

Samtal och gemenskap

Ibland kan det vara skönt och lämna vardagen en stund och gå till en samtalsgrupp eller träffpunkt för att umgås, lyssna till en föreläsning eller äta en bit mat tillsammans. Ett lätt sätt att träffa bekanta och nya vänner.

Förskola och skola

Församlingen har ett samarbete med förskolor och grundskolorna i Hortlax, Bergsviken och byarna men även idrottsklubben i Storfors.

Act Svenska kyrkan

Hortlax församling är en del av den världsvida kyrkan. Vi har ett uppdrag som församling att stödja och hjälpa i internationella frågor, men även stöd till de som bor inom Sveriges gränser och i vår församling.

Hortlax församling finns på sociala medier

Hortlax församling finns på både Facebook och Instagram, och du får gärna följa för tips om evenemang, inblick i verksamheten, och snabb information.

Följ oss där!

Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Ladda ner appen