Foto: Svenska kyrkan IKON

Hortlax församling

Välkommen till en församlingsgemenskap som följer dig genom livet, både när det gäller det stora och det lilla.

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla i personalen samt öppettider på församlingsexpeditionen.

Program

Här finns program/kalender för aktiviteter och händelser i Hortlax församling. I kalendern kan du även söka på specifika datum.

Vår verksamhet

Barn, ung, vuxen, familj, äldre, gudstjänster, musik. Här kan du läsa mer om församlingens verksamheter, välkommen att delta!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Kompisläger

Kom på Kompisläger 30 sept-1 okt i Malmgården, för alla som vill och går i årskurs 3-7! Anmäl dig senast 27 september. Läs mer här!

Mikaelihelgen

Välkommen till gemensamma samlingar för hela kretsen i Hortlax kyrka under Mikaelihelgen 29 sept-1 okt, med musik, samtal och gudstjänst kring tema: "Bön".

Psykiatrins vecka

Varmt välkommen till föreläsningar under Psykatrins vecka i Piteå. Mellan den 2-8 oktober kan du lyssna till föreläsare som Christina Ahlin, Ida Tallhed och Axel Schylström. Som avslutning på veckan bjuder vi in till Till dig som längtar i Piteå kyrka.

Kväll med innehåll

Välkommen till Kväll med innehåll, tisdag 26 sept kl. 18.00 i Malmgården. Tema: ”Om jag levat i 200 år” Anders Lundström berättar om sin faster Gerda.

Föreläsningsserie

Måndag 9 okt kl. 19.00-21.00 berättar Anders ”Krobbe” Johansson, tidigare anställd på Tallbackaskolan, utifrån temat: ”Att sätta gränser”. Hur vi lär oss att stå ut i föräldraskapet när vi är tillfälligt impopulära hos våra barn och får vänta på belöningen att vi gjort rätt som vuxna? Fikapaus i mitten!

Temavecka: Medmänniska

Välkommen till en gemensam temavecka 16-22 okt i Piteå kommun, kring vikten av medmänsklighet och de goda effekterna av att ta hand om varandra. Föreläsning, fotoutställning, musik och kreativitet. Fri entré!

Messy Church i höst

Välkommen till terminens första Messy Church i Tallhedskyrkan, torsdag 21 september kl. 17.00-19.00. Mat, kreativ aktivitet och samling. Ingen anmälan, välkommen!

Mat och prat

Maten är klar! Kom och trivs tillsammans! Onsdag 27 sept kl. 17.00-19.00 i Malmgården, Hortlax. Ingen anmälan, välkommen!

Samtalsgrupp om sorg

En möjlighet att dela tankar och känslor kring sorgen och saknaden. En ny grupp startar 10 okt kl. 13.30 i Tallhedskyrkan, anmäl dig senast 3 okt till Ingela Öberg. Det kostar inget att delta!

Ledarkurs för unga ledare

Här är kursen för dig som vill bli utrustad för framtiden! Hur kommunicerar vi tro och liv? Hur fungerar en grupp? Vilka egenskaper kan du se hos dig själv? Och mycket mer. Startar under hösten 2023, anmäl dig senast 27 september.

Konfirmation

Vill du upptäcka livets stora hemligheter, åka på läger, träffa nya kompisar och uppleva något som du kommer att minnas hela livet? Välkommen till konfirmation! Anmäl dig senast 26 september.

Kreativ utställning

Har du skapat något kreativt? Ta chansen att visa dina verk under en härlig kreativ utställning i Hortlax kyrka i höst!

Mitt i

Är du mitt i livet och är hemma av olika anledningar? Välkommen till en stund av gemenskap, bara få vara tillsammans och trivas en stund! Onsdagar jämna veckor kl. 13.00-15.00 i Tallhedskyrkan. Riktar sig till dig som är mellan 25-65 år.

Liten och stor

Välkommen till en mysig och rolig stund för föräldralediga och barn, med sångsamling, pyssel och lek! Liten och stor finns i Blåsmark, Jävre och Bergsviken.

Miniorer, juniorer, scouter och TG

Nu startar höstens barn- och ungdomsgrupper igång igen på Tallhedskyrkan och ute i byarna, välkommen!

Studiehjälp

Församlingens medarbetare och ideella erbjuder studiehjälp till dig som går i årskurs 3-6. Måndagar i Tallhedskyrkan, och tisdagar i Malmgården. Välkommen!

Sång till hälsa

Välkommen till en ny termin med sångglädje. Kom och prova att sjunga tillsammans! Ingen kostnad eller anmälan, start onsdag 13 sept 14.00-15.30 i Malmgården.

Café 14

Du som är dagledig, välkommen på Café 14 i Tallhedskyrkan, Idrottsvägen 5. Måndagar 14.00-16.00, alla är välkomna! Start måndag 11 september.

Gång till hälsa

Välkommen förbi när du är ute och går i höst, och ta en kopp kaffe vid elden! Vi bjuder på gemenskap, tänkvärda ord och något att dricka. Torsdagar kl. 14 i Hortlax.

Tankar inför helgen

Gösta Degerman reflekterar kring kommande söndags tema "Ett är nödvändigt".

Diakonikassan

Diakonikassan är för dig som behöver hjälp i vardagen. Det är inte alltid lätt att få ihop livet rent ekonomiskt och att hamna utanför samhällets vanliga skyddsnät kan hända oss alla. För dig som bor i Hortlax församling finns möjlighet till rådgivning och akut hjälp att klara vardagen.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.