Foto: Emma Dahlbäck

Hortlax församling

Välkommen till en församlingsgemenskap som följer dig genom livet, både när det gäller det stora och det lilla.

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla i personalen samt öppettider på församlingsexpeditionen.

Program

Här finns program/kalender för aktiviteter och händelser i Hortlax församling. I kalendern kan du även söka på specifika datum.

Vår verksamhet

Barn, ung, vuxen, familj, äldre, gudstjänster, musik. Här kan du läsa mer om församlingens verksamheter, välkommen att delta!

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Mat och prat

Maten är klar! Kom och trivs tillsammans! Torsdag 29 sept kl. 17.00-19.00 i Malmgården, Hortlax.

Kompisläger

Kom på Kompisläger 1-2 oktober i Malmgården, för alla som vill och går i årskurs 3-7! Anmäl dig senast 26 september. Läs mer här!

Mikaelihelgen

Välkommen till gemensamma samlingar för hela kretsen i Hortlax kyrka under Mikaelihelgen 30 sept-2 okt, med Charlotte Frycklund, författare och nätpräst för Svenska kyrkan på nationell nivå.

Kurs i kristen tro: Tro, hopp och kärlek

Välkommen till tre tisdagskvällar i Tallhedskyrkan, för dig som kanske inte har någon direkt erfarenhet av kristen tro utan bara vill veta lite mer. Ingen kostnad, anmäl dig senast tisdag 27 sept!

Tilltro

Tilltro är konfirmation för dig som är i gymnasieålder. För dig som kanske funderar över ditt liv, över vem du är, den kristna tron, och världen vi lever i. Start torsdag 8 dec, och de tre första tillfällena är öppna för alla som vill prova på!

Föreläsningsserie i höst

Välkommen till en föreläsningsserie i Tallhedskyrkan. Andra föreläsningen är måndag 10 okt kl. 19.00, med Ann-Kristin och Emma Isaksson, mor och dotter, som tillsammans berättar om sitt skördeintresse ”Från frö till gröda”. Fikapaus i mitten!

Psykiatrins vecka

Varmt välkommen till föreläsningarna under psykiatrins vecka i Piteå, 6-9 oktober. Fri entré!

Konfirmation

Vill du upptäcka livets stora hemligheter, åka på läger, träffa nya kompisar och uppleva något som du kommer att minnas hela livet? Välkommen till konfirmation! Anmäl dig senast 26 september.

Här händer det

Du som går i årskurs 2-4, välkommen till Hortlax sporthall fem tisdagar i höst kl. 14.30-16.00 för mellis, sport, lekar och pyssel!

Konsert Luleå Domkyrkas modettkör

Välkommen till konsert i Hortlax kyrka söndag 30 okt kl. 18.00, "Dixit dominus" G F Händel, med Luleå Domkyrkas motettkör.

Orgelläger för barn

Välkommen till orgelläger, du som är 7 år och uppåt! Det blir ett dygn av roliga aktiviteter kring orgeln. Fredag 21 oktober-lördag 22 oktober i Malmgården, Hortlax. Anmäl dig senast 14 oktober! Ingen kostnad.

Kväll med innehåll

Välkommen till Kväll med innehåll, tisdag 13 september kl. 18.30 i Malmgården. Leif Berglund berättar och visar bilder från vår vänförsamling i Tanzania.

Miniorer, juniorer, scouter och TG

Nu startar höstens barn- och ungdomsgrupper igång igen, välkommen!

Barnkören Tallkottarna

Du som vill prova på att vara med i en barnkör och går i förskoleklass-årskurs 3, välkommen till Tallkottarna i Tallhedskyrkan!

Mellanstadiekören Talliskören

Du som vill prova på att vara med i en kör och går i årskurs 4-6, välkommen till Talliskören!

Sång till hälsa

Välkommen till en ny termin med sångglädje. Kom och prova att sjunga tillsammans! Ingen kostnad eller anmälan, start 14 september.

Café 14

Du som är dagledig, välkommen på Café 14 i Tallhedskyrkan, Idrottsvägen 5. Måndagar 14.00-16.00, alla är välkomna! Start måndag 12 september.

Studiehjälp

Församlingens medarbetare erbjuder studiehjälp till dig som går i årskurs 3-6. Välkommen!

Mitt i

Är du mitt i livet och är hemma av olika anledningar? Välkommen till en stund av gemenskap, bara få vara tillsammans och trivas en stund! Riktar sig till dig som är mellan 25-65 år.

Liten och stor

Välkommen till en mysig och rolig stund för stora och små! Liten och stor finns i Blåsmark, Jävre och Bergsviken.

Stickcafé

Välkommen du som är både nybörjare och erfaren! Måndagar jämna veckor kl. 18.00-19.30 i Malmgården, Hortlaxvägen 30. Startar måndag 5 september.

Gång till hälsa i byarna

Välkommen förbi när du är ute och går, och ta en kopp kaffe vid elden! Vi bjuder på gemenskap, tänkvärda ord och något att dricka. Tisdagar i Hemmingsmark, torsdagar i Hortlax.

Ledarkurs för unga ledare

Här är kursen för dig som vill bli utrustad för framtiden! Startar under hösten 2022, anmäl dig senast 27 september.

Bibelsamtal

Är du nyfiken på bibeln, och att få samtala med andra kring den? Välkommen till bibelsamtal med präst Margit Johansson. Start måndag 12 sept, 10.30-12.00 i Malmgården.

Konfapodden

Istället för de vanliga onsdagsträffarna har konfirmanderna tagit del av konfirmationsundervisningen via en podcast med Marianne Hellgren och Linnéa Vikström. Du kan också lyssna!

Tankar inför helgen

Gösta Degerman reflekterar kring temat "Änglarna".

Bön för fred i Ukraina

Biskop Åsa Nyström delar en bön för Ukraina i en tid av ofred och lidande.