Gemenskap och samtal

Ibland kan det vara skönt och lämna vardagen en stund och gå till en samtalsgrupp eller träffpunkt för att umgås, lyssna till en föreläsning eller äta en bit mat tillsammans. Ett lätt sätt att träffa bekanta och kanske hitta nya vänner.

Dagöppet café i jul

Välkommen förbi Tallhedskyrkans café! Ta med en vän, någon annan föräldraledig eller bara kom själv. Det finns gott, nybakat fika, fräscha smörgåsar, och både varma och kalla drycker. Cafévärdinna och ideella finns alltid på plats och hälsar välkommen.

Sång till hälsa

Välkommen till en ny termin med sångglädje. Kom och prova att sjunga tillsammans! Ingen kostnad eller anmälan, start 1 februari.

Mitt i

Är du mitt i livet och är hemma av olika anledningar? Välkommen till en stund av gemenskap, bara få vara tillsammans och trivas en stund! Riktar sig till dig som är mellan 25-65 år.

Gång till hälsa

Välkommen förbi när du är ute och går, och ta en kopp kaffe vid elden! Vi bjuder på gemenskap, tänkvärda ord och något att dricka. Tisdagar kl. 10 i Hemmingsmark, torsdagar kl. 14 i Hortlax.

Snickarglädje

Du som vill jobba med händerna är välkommen till en stund med snickarglädje! Öppet hus torsdagar mellan 9.00-13.00, i snickeriet vid kyrkogården. Start 26 jan.

Bibelsamtal

Är du nyfiken på bibeln, och att få samtala med andra kring den? Välkommen till bibelsamtal med präst Margit Johansson. Start måndag 30 jan, 10.30-12.00 i Malmgården.

Messy Church i höst

Välkommen till Messy Church i Tallhedskyrkan, torsdag 10 november kl. 17.00-19.00. Vi äter taco tillsammans, har kreativ verkstad och samling!

Kväll med innehåll

En kväll med varierat program där såväl herrar som damer med eller utan handarbete är välkomna. I samarrangemang med Sensus.

Träffpunkter

Träffpunkterna riktar sig till dig som är hemma och önskar gemenskap, mat (till självkostnadspris) och omväxlande program. Ingen anmälan krävs!

Någon ligger i en hängmatta i solen.

Ge dig tid

Retreat är en möjlighet att för några dagar leva i avskildhet och stillhet. Det är ett tillfälle att hinna ifatt sig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet.

Stickcafé

Välkommen du som är både nybörjare och erfaren! Måndagar jämna veckor kl. 18.00-19.30 i Malmgården, Hortlaxvägen 30. Startar måndag 23 januari.

Café 14

Du som är dagledig, välkommen på Café 14 i Tallhedskyrkan, Idrottsvägen 5. Måndagar 14.00-16.00, alla är välkomna! Start måndag 12 september.

Besök

Omsorg i praktiken. Behöver du få tala med någon eller få ett besök i ditt hem? Vi erbjuder både besöksgrupp och diakoner.

Enskilt samtal

Vi behöver alltid vardagens vänskapsrelationer, men under vissa perioder i livet så behöver vi också gå in i ett rum och veta att det vi yppar, inte lämnar det rummet.

Nattvard i hemmet

Om du av någon anledning inte kan komma till kyrkan, kommer prästen gärna hem till dig för en enkel nattvardsgudstjänst.

Samtalsgrupp om sorg

Sorgegrupper erbjuder vi under hösten eller våren, och där inbjuds sörjande att få bearbeta sin sorg i en kravlös gemenskap med likasinnande.