Foto: IKON/Kristina Johansson

Vår verksamhet

Barn, ung, vuxen, familj, äldre, gudstjänster, musik. Välkommen att delta i någon av våra verksamheter.

Gudstjänster

Vi vill att församlingens gudstjänster och mässor ska ge kraft åt en ny vecka till besökaren. Här kan du läsa om vilka olika gudstjänstformer som erbjuds i Hortlax församling.

Barn, ungdom och familj

Hortlax församling är en ung församling med många barnfamiljer vilket märks på de aktiviteter som finns i bland annat Tallhedskyrkan och byarna runt omkring.

Musik, kör och konsert

Med sång och musik kan du ta till dig ett glatt budskap med hela kroppen i rytm och känsla. Ta del av en konsert eller prova på någon av församlingens körer!

Samtal och gemenskap

Ibland kan det vara skönt och lämna vardagen en stund och gå till en samtalsgrupp eller träffpunkt för att umgås, lyssna till en föreläsning eller äta en bit mat tillsammans. Ett lätt sätt att träffa bekanta och nya vänner.

Samtalsgrupp om sorg

Sorgegrupper erbjuder vi under hösten eller våren, och där inbjuds sörjande att få bearbeta sin sorg i en kravlös gemenskap med likasinnande.

Förskola och skola

Församlingen har ett samarbete med förskolor och grundskolorna i Hortlax, Bergsviken och byarna men även idrottsklubben i Storfors.

Act Svenska kyrkan

Hortlax församling är en del av den världsvida kyrkan. Vi har ett uppdrag som församling att stödja och hjälpa i internationella frågor, men även stöd till de som bor inom Sveriges gränser och i vår församling.