Dopet är ett stort välkomnande till livet, Gud och kyrkan.

Ett barn är fött

En av livets mest omvälvande händelser är att få ett barn.
Barnen är en gåva även om de tar mycken tid och kraft. Livet förändras när en ny familjemedlem gör sitt inträde. Att vara förälder innebär både glädje och ansvar och ibland också oro. Nu vill vi välkomna Ert barn till livet och till vår församling.
Både barn och vuxna kan döpas.

Boka dop

När ni vill boka en dopgudstjänst kontakta då församlingsexpeditionen. Då kan ni även meddela om dopkandidaten kommer att ha dopfaddrar (som förr kallades gudföräldrar). En dopfadder måste vara döpt för att kunna dela ansvaret för den döpta personens kristna fostran. I första hand sker dopen i gudstjänsten i Hortlax kyrka. Det går också bra direkt efter gudstjänsten. Dop kan också ske i Tallhedskyrkan och bönhusen i församlingen samt Kustkyrkan i Jävre. Dopklänningar finns att låna utan kostnad på Malmgården. Vill ni ha dopkaffe i Furulundsgården eller Malmgården är lokalhyran gratis.
Prästen tar kontakt med er för dopsamtal cirka en vecka i förväg.

Musik till dop

Tips på musik att välja på inför dop kan du lyssna på här

Församlingsexpeditionen