Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Bröllop

Ett bröllop i kyrkan inkluderar Gud som kärlekens största makt.

En vigsel är en gudstjänst som genomförs i glädje och tacksamhet. Det går bra att göra bröllopet personligt genom egna löften, val av psalmer, bibeltexter och musikstycken. En del par vill gifta sig stort med många gäster, andra föredrar ett litet bröllop.

Förberedelser

Före vigseln har prästen och bröllopsparet ett vigselsamtal. Då går man igenom hur gudstjänsten ska gå till. Det är också en chans för paret och prästen att bekanta sig med varandra.

Formella krav

För att gifta sig enligt Svenska kyrkans ordning krävs att minst en i paret är medlem i Svenska kyrkan. Man måste inte vara konfirmerad eller döpt.

Man behöver en godkänd hindersprövning. Hindersprövning ansöker man om hos Skatteverket.

För att boka bröllop kontakta pastorsexpeditionen

Pastorsexpedition Helsingborgs pastorat

Svenska kyrkan Helsingborg