Närbild på föräldrar med bebis i dopdräkt. De håller en psalmbok framför sig.
Foto: Magnus Aronson/IKON

Dop

Dopet är en gåva där Gud lovar att vara oss nära hela livet. Dopets djupaste innebörd kan sammanfattas i ordet samhörighet och är ett sätt att lägga ditt barn eller dig själv i Guds hand. I dopet kan vi alltid vila, fria från oro och självupptagenhet.

Dopet har ingen ålder

Man kan döpas när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen. I samband med dopet får du tala med en präst om tro, liv och dop. En del ungdomar döps i samband med konfirmationen.

Drop in-dop

Kom som du är och bli döpt samma dag. Varje år anordnas flera drop in-dop i våra kyrkor.

Boka dop

Ett dop kostar ingenting och du gör din bokningsförfrågan här på webben. Om du vill hyra någon av våra lokaler för dopkalas kostar det 700 kronor, inklusive porslin.
Vi erbjuder dopdräkter för utlåning utan kostnad.

Boka dop

Här kan du se alla lediga doptider i Svenska kyrkan Helsingborgs kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig. Första möjliga bokningsbara tid ligger alltid tre veckor framåt i tiden.

En barnhand plaskar i en glasskål med vatten.

Doptider

I Svenska kyrkan Helsingborg finns ett antal fasta doptider. Här får du mer information om dessa.

En man står vid ett vattenfall och lyfter armarna

Drop in-dop

Kom som du är och döp dig eller ditt barn samma dag. En enkel fest med bara de närmsta då vi får välkomna dig eller barnet till en stor gemenskap.