Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Dop

Dopet är en gåva där Gud lovar att vara oss nära hela livet. Dopets djupaste innebörd kan sammanfattas i ordet samhörighet och är ett sätt att lägga ditt barn eller dig själv i Guds hand. I dopet kan vi alltid vila, fria från oro och självupptagenhet.

Dopet har ingen ålder

Man kan döpas när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen. I samband med dopet får du tala med en präst om tro, liv och dop. En del ungdomar döps i samband med konfirmationen.

Drop in-dop

Kom som du är och bli döpt samma dag. Varje år anordnas flera drop in-dop i våra kyrkor.

Boka dop

Ett dop kostar ingenting och du bokar på pastorsexpeditionen. Om du vill hyra någon av våra lokaler för dopkalas kostar det 500 kronor, inklusive porslin.
Vi erbjuder dopdräkter för utlåning utan kostnad.

Pastorsexpedition Helsingborgs pastorat

Svenska kyrkan Helsingborg