En vit medeltida kyrka. Vita moln på himlen. Kyrkogård i förgrunden.

Raus församling

I Raus församling vill vi tillsammans, utveckla och växa i vårt uppdrag att leva i tillit till Jesus och att förmedla hopp och medmänsklighet. Vi vill vara en öppen, innerlig och växande församling.

Här hittar du en kalender där samtliga gudstjänster och aktiviteter i Svenska kyrkan Helsingborg finns listade.

Raus församling ligger söder om Helsingborg och omfattar ett flertal bostadsområden med skiftande karaktär.

Tre kyrkor

I församlingen finns tre kyrkor. Den medeltida Raus kyrka med anor från 1100-talet, samt Allhelgonakyrkan som invigdes 1928 och Elinebergskyrkan, som invigdes 1966.

Miljöarbete

Församlingen är miljödiplomerad och arbetar med ett brett miljötänk. Bland annat har vi en elbil och städar med miljövänliga metoder. Vi vill handla utifrån en syn på skapelsen som något att skydda  och vårda.

Hitta våra aktiviteter

Raus församling är en del av Svenska kyrkan Helsingborg.
Vill du sjunga i kör? Vara med i en samtalsgrupp? Ägna dig åt bibelstudier? Engagera dig som frivillig? I menyn till vänster finns all verksamhet i Svenska kyrkan Helsingborg. Där hittar du våra körer, öppna förskolor, verksamheter för vuxna, information om konserter, adresser till våra medarbetare och mycket mer.

Koordinater till Raus kyrka, Kyrkvägen 1, Råå:
56.000282, 12.765774

Öppettider finns här.