Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Göteborgs kyrkogårdsförvaltning Besöksadress: Östra kyrkogården, kansliet, Nobelplatsen 5, 41657 Göteborg Postadress: Box 1526, 40150 GÖTEBORG Telefon:+46(31)7318080 E-post till Göteborgs kyrkogårdsförvaltning

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Torslanda kyrkogård

Torslanda kyrkogård omgärdar kyrkan, som är en av de äldsta kyrkorna på Hisingen.

Torslanda kyrkogård räknar 1783 som tillkomsttid, men kyrkan är från 1200-talet. Kyrkogården har utvidgats i olika omgångar, senast 1977. På kyrkogården finns den fridlysta "tusenåriga linden", som man med säkerhet vet är minst 800 år. På kyrkogården finns en askgravlund sedan 2009.

Intill detta mäktiga träd finns en av Göteborgs märkligaste gravhällar, lagd över kyrkoherden Arfwid Gren (död 1799), med en nu nästan oläslig text som slutar:

"Gnag ey de Dödas Ben
Förvara Deras Minne.
Rör ey vid denna Sten.
Ty Döden Bor där inne."

Antal gravar: 779. Yta: 1,3 ha.
Gravskick: kistgravar, urngravar och askgravlund/minneslund.  

Ladda ner en besökskarta (pdf).

Adress: Torslanda kyrka, Torslanda Kyrkväg/Kongahällavägen (Karta) (Google Map)

TORSLANDA ASKGRAVLUND TILLÄMPAR NU GRAVSÄTTNING SOM I MINNESLUND

Torslanda kyrkogårds askgravlund är nu en kombinerad askgravlund och minneslund. Förändringen har gjorts eftersom utrymmet för namnplaketter i det närmaste är slut och det inte heller finns möjlighet att utöka utrymmet ytterligare. Det innebär också i praktiken att man inte kan närvara vid gravsättning. Inga nya namnplaketter sätts tills vidare upp. Om make/maka/partner sedan tidigare är gravsatt och namnplakett redan finns, byts den ut för namnkomplettering om så önskas. Namnet Torslanda askgravlund behålls.Namnet Torslanda askgravlund behålls.

Läs mer om gravskicken minneslund och askgravlund här.