Foto: Aliis Sinisalu/Unsplash

Onsdagsträffar i Skrea

En öppen gemenskap för daglediga. Vi träffas i Skrea församlingshem. Välkommen!

Välkommen till god gemenskap under enkla former! Varje träff inleds med någon form av underhållning som musik, föredrag, bildspel eller frågesport. Vi dricker kaffe tillsammans och avslutar med en andakt. Onsdagsträffen är en öppen grupp där alla kan känna sig varmt välkomna. 

Onsdagar jämna veckor kl. 14.00-16.00 i Skrea församlingshem. Välkommen!

 

 

Onsdagsträffen våren 2024

24 jan          Upptakt

Klurigheter och tankenötter med Jenny.

7 feb            Margits mössa och andra möten

 Vi välkomnas in i Mymmel Blombergs berättarvärld. Mymmel, ifrån Halmstad är en van berättare. Hon har hållit i många skrivarcirklar och berättarträffar för grupper i olika åldrar.

21 feb          HjärtansKär

Anette Tidefors berättar om sin utställning med hjärtan. Hon har sett och fotat hjärtan på de mest oväntade ställen och berättar vad dessa hjärtan har betytt för henne.

6 mars         En levande kyrkogård i bild och tanke

Före detta kyrkvaktmästare Erland Nilsson tar oss, med bilder och text, med till Harplinge vackra och annorlunda kyrkogård.

20 mars       2000 år av storasyskon

Markus Leandersson berättar om människor ur kyrkans historia. Välkända helgon och okända vanliga människor som fick gå Guds ärende i sin tid. Vilka var de och vad betyder de för oss nuförtiden?

3 april          Trägubbarna från Mjöbäck

Vi gästas av Gunnar Andersson, som är släkt i rakt nedstigande led med predikstolsbyggaren Johannes Andersson. Han berättar om Johannes liv och gärning. I Falkenbergs pastorat finns Johannes träsniderier representerade i många kyrkor, bl.a. i Skrea kyrka.

17 april        Musikhjulet

Vi snurrar på hjulet och ser vilken låt det stannar på och sedan sjunger vi den. Bosse Weiland håller i programmet.

15 maj         Vårfest

 Vi äter något gott, sjunger och har det trevligt tillsammans.