Falkenberg & Skrea

Välkommen till kyrkan! Svenska kyrkan finns nära dig - i livets alla skeden. Hör gärna av dig om du undrar över något.

Äntligen! Dags för gudstjänster igen!

P g a Covid19-pandemin har inga gudstjänster firats i pastoratets kyrkor sedan i april. Fr o m 7 juni  börjar vi glädjande åter fira gudstjänster. Vi följer folkhälsomyndighetens restriktioner och iakttar försiktighet. Max 50 personer får samlas åt gången och vi håller avstånd till varandra mm. Falkenbergs kyrka dubblerar gudstjänsttiderna så alla får möjlighet att vara med. Välkommen in i gemenskapen! Bön, Bibel och Lovsång behövs mer än någonsin. Tills vidare firas mässa (=nattvardsgudstjänst) endast varannan torsdag i Falkenbergs och Skrea kyrka.

Herting kyrka söndagar 9.30 gudstjänst

Falkenbergs kyrka söndagar  10.00 och 11.00 gudstjänst

Skrea kyrka söndagar 11.00 gudstjänst

Kära församlingsbo och särskilt till dig som sitter hemma, är ensam, sjuk eller tvingas avstå att träffa dina nära, här kommer en varm hälsning från områdeschefen

"Ur led är tiden" sade redan de gamla grekerna. Hur rätt hade de inte? Vårt land och vår värld har tvingats tvärbromsa. Många är vi som - vana att kunna göra det som "faller oss in" - får träna vara hemma i stillhet, låta bli att åka till köpcentret eller bjuda till middag. Än värre, vi kan inte samlas i våra kära kyrkor, inte sjunga psalmer så  kyrkbänken knakar, vi kan inte - darrande av förväntan - trängas runt påskljuset och  fysiskt ropa upp mot kyrktaket vår glädje över att livet segrat över döden.
MEN kära församlingsbo, påskens budskap stannar inte inne. Jesus Kristus sann Gud och sann människa är vår frälsare oavsett oro och pandemier. Guds son som led, dog och uppstod för dig och mig kallar dig att - tillsammans med miljarder kristna över hela jorden - vandra med till Golgata, ut ur graven och till Emmaus även detta år 2020.
Ta fram din bibel, dela radio, tv och webbgudstjänster, sjung någon av våra kära psalmer och ropa - så väggarna knakar - på påskmorgonen: "Kristus är uppstånden, ja han är sannerligen uppstånden"!

Välsignad påsk 2020 önskar Anki Lidén områdeschef Falkenberg Skrea Herting

Kontakt falkenbergs och skrea församlingar

Besöks- och postadress:
Nygatan 41
311 31 Falkenberg
Tfn: 0346-371 30 Expeditionen i Falkenberg
Tfn: 0346-371 80 Vaktmästare
E-post: Falkenbergs pastorat

Organisationsnummer: 252 004-8865

Fakturaadress: Fack 77800183, Box 15018, 750 15 Uppsala

Vi finns på Facebook - följ oss gärna!