Musik och körsång

Körer, musik och konserter har en stor plats i kyrkan. Musik berör våra innersta känslor och musiken tar vid där orden tar slut. Du är välkommen att komma och lyssna, eller att själv vara med och medverka.

Musik av många olika slag klingar i våra gudstjänster. Det är en särskild känsla när körsången och bruset från kyrkorgeln fyller kyrkorummet och tonerna svingar sig upp under kyrkans valv. Inom Tuna-Attmars församling kan vi glädjas åt att det finns många sångglada personer som gärna är med och tar toni våra körer .

Våra körer

Sjung för livet! Visste du att körsångare blir glada och friska? Sång och musik bygger broar mellan människor. Välkommen att sjunga med oss!

Kyrkornas goda akustik gör dem till utmärka lokaler för konserter. Återkommande program är Nationaldagskonserten i Attmars kyrka. ”Musik i sommarnatten i Tuna kyrka på midsommardagen samt konserserien ”Musik i sommarkväll” på onsdagskvällarna. Ett antal körkonserter och orgelkonserter brukar det också bjudas på under vår och höst. Året avslutas med de traditionsenliga julkonserterna som hålls i både Attmars kyrka och Tuna kyrka kvällen före julafton.

Orglarna i våra kyrkor

Gamla, vackra och välljudande! Kyrkorglarna är ett kulturarv i sig, både som instrument rent hantverksmässigt och musikaliskt.