- en församling med många medlemmar i Svenska kyrkan. Här kan stora såväl som små träffas i våra olika samlingsforum, barn- och ungdomsverksamhet samt dagträffar.

Tuna kyrka. Söndag 31 maj kl. 11.00.
Pingstdagen, Mors dag.  Lars Huss och Ewa Andersson.
Välkommen!

Vattenspelsgudstjänst

Tuna kyrka. Söndag 31 maj kl. 11.00. Pingstdagen, Mors dag. Lars Huss och Ewa Andersson. Välkommen!

Tisdagar kl. 14.00. Start 2 juni på Röhmans torg.
Fika utomhus vid målgången. Varmt välkomna!

Vandra med varandra men på avstånd

Tisdagar kl. 14.00. Start 2 juni på Röhmans torg. Vi går ca 1 km via "stora vägen" och Rännösjön. Mål nedanför vävstugan / barn- och ungdomslokalen på Rännövägen 3. Fika utomhus vid målgången. Varmt välkomna!

Tuna och Attmars kyrkor
Öppna: måndagar, tisdagar och onsdagar kl. 10.00-15.00
Möjlighet till samtal och musik:
Tisdagar     kl. 10.00-12.00 (präst)
Onsdagar   kl. 10.00-12.00 (musiker)

Öppna kyrkor Tuna och Attmar

Tuna och Attmars kyrkor Öppna: måndagar, tisdagar och onsdagar kl. 10.00-15.00 Möjlighet till samtal och musik: Tisdagar kl. 10.00-12.00 (präst) Onsdagar kl. 10.00-12.00 (musiker) Vid fint väder bjuder vi på fika utanför församlingshemmet i Tuna och vid klockstapeln i Attmar. Välkomna!

Körgruppen Unga Röster under musiker Ewas ledning passade på att sjunga några sånger på avstånd för våra äldre på Tunastrand. Det blev ett uppskattat inslag i vardagen för såväl äldre och yngre.

Vårsolen värmde liten och stor

Motorcyklarnas motorer accelererar upp i lagom cruisingfart och färden går självfallet till trivsamma Tuna! Här passade det bra med ett raststopp för att beundra den vackra vyn ut över Marmen och Attmars nyputsade kyrka. Minst lika uppskattat blev den ”varsågod-fikavagn” som församlingen numera ställer ut under soliga dagar. Församlingen vill gärna följa sin devis ”Tuna-Attmars församling – på rätt väg”! Välkomna- men färdas varsamt längs vägen!

I sällskap med vårsolen vaknar livsandarna

”Tuna-Attmars församling – på rätt väg!”

Fikasugna

På promenad? Soliga dagar ställer församlingen fram en ”varsågod-fikavagn” utomhus, nära våra församlingsgårdar vid Tuna och Attmars kyrkor/kyrkogårdar. Bänkarna är framtagna och utsikten är hänförande på båda sidor av Marmen! Håll utkik ”på byn” också! I närheten av Röhmnas torg kommer det även där att finnas en fikavagn under vissa soliga dagar! Vi behöver mötas- utomhus och på en ängels avstånd! ”Tuna-Attmars församling – på rätt väg!”

”Påskbubbla” på baksidan av Servicehuset i Matfors (Uteplatsen)

Påskbubbla

”Påskbubbla” på baksidan av Servicehuset i Matfors (Uteplatsen) På den soliga och varma påskaftonen arrangerade församlingen en ”påskbubbla” på uteplatsen vid Matfors Servicehus. Volontärer från Tuna-Attmars församling ställde med glatt hjärta upp och förgyllde tillvaron för de äldre. -Att glädja andra är det bästa vi kan göra samt att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter, säger eldsjälen Ulla-Britt Lagergren. Hon berättar: Vi fyra volontärer Ulla-Britt, Birgitta, Siv och Helena var utklädda till påskkärringar utrustade med plasthandskar, tumstock, fiskespö med klädnypa och godispåsar som var och en fick ”fiska upp”. Självklart höll vi föreskrivet avstånd på 2 meter. Stunden uppskattades av alla som var med, samt av alla som stod på balkongerna och klappade händerna. Det blev en lekfull dag som vi volontärer aldrig kommer att glömma! Att se alla glada ansikten som, trots oroliga coronatider, fick uppleva fin gemenskap, sol och frisk luft, det betyder mycket för både dem och oss. Vi i församlingen tänker på alla våra äldre. En liten insats kan betyda väldigt mycket och det är viktigt att finnas till för varandra oavsett coronatider eller ej – hälsar Ulla-Britt. Dagarna före påsk bjöd församlingen också på påsktårtor som levererades till porten till samtliga fyra äldreboenden i Tuna-Attmar.

Här finns plats för Dig!

Komminister 100 % tillsvidareanställning

Här finns plats för Dig!

Rännövägen 5
Stängt för besök from 14 april tills vidare
pga myndigheternas rekommendationer angående smittoskyddet för Covid-19
Sommartid from 1 juni.
Utökade telefontider:
Måndag, Tisdag, Onsdag,Torsdag 9.00-.12.00,
Fredag Stängt.
Fonder kan förmedlas via telefon 060- 53 54 30

Pastorsexpditionen

Rännövägen 5 Stängt för besök from 14 april tills vidare pga myndigheternas rekommendationer angående smittoskyddet för Covid-19 Sommartid from 1 juni. Utökade telefontider: Måndag, Tisdag, Onsdag,Torsdag 9.00-.12.00, Fredag Stängt. Fonder kan förmedlas via telefon 060- 53 54 30

Coronaviruset och verksamheten
i Tuna-Attmars församling

Svenska kyrkan Tuna-Attmars församling följer noga den rapportering och rådgivning som svenska myndigheter ger med anledning av Coronaviruset. Har du planerat att besöka något hos oss? Tag då för vana att titta i vår kalender. Om det sker någon förändring eller om evenemanget ställs in så kan du enkelt se det i kalendern. Skydda Dig och andra från smittspridning, vi uppmanar alla att vara noga med handhygien och känner Du minsta symptom på förkylning eller feber, vänligen stanna hemma. Även om man själv inte känner sig orolig att få viruset finns det människor omkring oss som gör det och som tillhör riskgrupper. Så om du inte vill göra det för din egen skull, gör det för andras. Tänk på era medmänniskor.

Mer information hittar du på www.svenskakyrkan.se

Om Du är  ledsen eller känner oro för det som händer är du välkommen att kontakta oss. Tel. 060-53 54 30 eller ring jourhavande präst på 112.

Gravrättsinnehavare sökes!

Tuna-Attmars kyrkogårdsförvaltning söker gravrättsinnehavare/anhöriga till ett antal gravar. Dessa gravar har försetts med en skylt om uppmaning att kontakta kyrkogårdsförvaltningen. Om vi inte får kontakt med anhöriga inom två år betraktas gravplatsen som återlämnad till oss.

Vid frågor: Kontakta kyrkogårdsförvaltningen tel. 060-53 43 37 eller pastorsexpeditionen tel. 060-53 54 30