Dop

Vi döps bara en gång, men dopet består livet ut. I dopet välkomnas vi av Gud och upptas i församlingen och Svenska kyrkans gemenskap. Dopet är för många en festlig familjetradition där släkt och vänner samlas för att glädjas över ett barn som fötts. Vi i Tuna-Attmars församling vill hjälpa er att göra denna högtid till en minnesvärd dag.

Du som bor i församlingen blir bjuden på dopfika!

I dopfikat ingår tårta, kaffe, te, saft, ljus, dukar och servetter. Vill ni låna lokal av oss till dopfikat finns det tre att välja på: Attmars församlingsgård, församlingshemmet vid Tuna kyrka eller Lillkyrkan i Matfors centrum.

Vi vill på detta sätt hälsa nyblivna föräldrar välkomna att möta vår aktiva kyrka.

Bild: Martin Runeborg

Till dopet är alla alltid välkomna, ung som gammal!

Du kan ha dop antingen i kyrkan eller på annan plats. I Attmars kyrka, Tuna kyrka och Lillkyrkan har vi möjlighet att ha dop både under lördagar och söndagar och om du önskar också i söndagens gudstjänst. På lördagar är tiderna i första hand klockan 13,14,15.

Du bokar dop och lokal på pastorsexpeditionen. Tel 060-53 54 30.

Om du undrar något tveka inte att kontakta oss!

Kyrkoherde:        Birgit Huss               Tel 060-53 54 35

Komminister:       Nine Lööv                Tel 060-53 54 37