Konfirmation i Hortlax församling

Är du som just börjat årkurs 8 intresserad att utforska livet med Gud? Då är konfirmation en möjlighet. Livet är spännande: Vem är Gud? Vem är jag? Vad är Kärlek och vad vill Gud och vi med världen?

Vill du vara med?

Inskrivning den 11 oktober kl. 11.00 i Hortlax kyrka. Därefter träffas vi varje onsdag kl. 14.30-16.30 i Malmgården fram till första advent då vi har en övernattning i Malmgården. Vårterminen 2016 börjar om den 20 januari. Stockholmsresa den 5-8 maj 2016 och konfirmation den 15 maj kl. 11.00.

Välkommen med din anmälan senast den 18 september till carina.berglund@svenskakyrkan.se

Konfirmationen är kostnadsfri!

Foto: Carina Berglund

Är du den vi söker?

Fritidsledare för konfirmanderna i Hortlax församling.

11 oktober 2015 är det inskrivning för årets konfirmander i gudstjänsten kl. 11.00. Därför behöver vi hjälp av ungdomar som har kommit upp i gymnasieåldern och har gått ledarkurs att finnas med i ledarteamet som ska leda konfirmanderna till en spännande läsning där de får lära känna sig själv som människa och Gud.

Din medverkan är bland annat vid inskrivningen och den helgövernattning som sker i Malmgården första adventshelgen den 28-29 november. Det stora konfirmandlägret är i Stockholm den 5-8 maj 2016 och konfirmation den 15 maj i Hortlax kyrka.

Ledaruppdraget är att vara en ungdomlig förebild åt konfirmanderna, planera och hålla i lekar och fritid, leda samtal och hålla andakter vid våra läger. Samt leda sången vid samlingarna. Ett plus om du spelar bruksinstrument som piano och gitarr.

Som ledare utgår timlön enligt avtal.   Vi prioriterar de som gått ledarkurs!

Välkommen med din ansökan och ett personligt brev senast den 18 september till carina.berglund@svenskakyrkan.se

Foto: IKON

Tankar inför helgen kan du läsa här

Konfirmationsläsning på teckenspråk i Munkviken

Det här är för dej som använder svenskt teckenspråk, tecken som stöd, och/eller tekniska hjälpmedel. Tillsammans åker vi på två helgläger, ett i Umeå och ett i Piteå, för att sedan avsluta med ett längre läger på Munkvikens lägergård. Denna vackra plats ligger alldeles vid havet, utanför Lövånger i Västerbotten. Resorna och allt som ingår är gratis!

Mer information kan du läsa här www.samycketmer.info

Lista kalenderhändelser

Föreningsutflykt till Lillstrand 5-6 september
2015-09-05 kl: 00:00
Hortlax EFS
Skördemarknad
2015-09-05 kl: 11:00
Malmgården
Höstupptakt med mat och trevlig samvaro.
2015-09-05 kl: 17:00
Hemmingsmarks EFS