Möt ärkebiskopen på Fyrishov i Uppsala

Nyhet Publicerad Ändrad

Morgonbön på Fyrishov, språkcafé, pilgrimsvandring och besök på Uppsala garnison, det är några av programpunkterna när ärkebiskop Antje Jackelén besöker Gamla Uppsala församling under fyra dagar nästa vecka.

Besöket är en biskopsvisitation vilket innebär att ärkebiskopen möter medlemmar, anställda, förtroendevalda och ideella krafter samt tar del av församlingens verksamhet. Visitationen äger rum den 14-16 februari i Uppsala och avslutas med Visitationsmässa söndagen den 19 februari. Temat för visitationen är ”Vad kan vi hoppas på?”.     

Alla gudstjänster är offentliga och dessutom har allmänheten möjlighet att träffa ärkebiskop Antje Jackelén vid ytterligare två tillfällen under visitationen:  

Tisdag 14 februari kl. 9.00 på Fyrishov

Besöket börjar med en morgonbön i restaurangen. Den leds av församlingens diakon Daniel Norqvist som också medverkat i TV-programmet ”Tro, hopp & kärlek”. Efter andakten finns det möjlighet att samtala med ärkebiskopen om det som ger hopp.
Det bjuds på smörgås och kaffe/te. 

Onsdag 15 februari kl. 19.00 i Lötenkyrkan

Temakväll: ”Var finns hoppets källor när hopplösheten tilltar?”
Ärkebiskop Antje håller föredrag.
Det bjuds på smörgås och kaffe/te.      

 – Vad kan vi hoppas på? Denna fråga är mer aktuell än någonsin och jag ser fram emot att samtala med människor om hoppet. Alla i församlingen är varmt välkomna att delta i gudstjänster och andra offentliga samlingar under visitationen. Min förhoppning är att dessa dagar skall styrka oss i vår tro, öppna oss för om­prövning och hjälpa oss att gemensamt möta framtiden, säger ärkebiskop Antje Jackelén.

Gudstjänster under visitationen:

Tisdag 14 februari

Kl. 09.00 – Morgonbön på Fyrishov (i restaurangen)
Kl. 18.30 – Taizémässa i Tunabergskyrkan

Onsdag 15 februari

Kl. 08.30 – Morgonmässa vid Frälsarkransplatsen i Gamla Uppsala  

Söndag 19 februari

Kl. 10.00 – Visitationsmässa i Lötenkyrkan

Detta är ärkebiskop Antjes andra visitation i Uppsala. Förra året besökte hon Helga Trefaldighets församling.   

Fakta om visitation 

Visitation innebär att biskopen besöker församlingar för att lyssna och ge råd och inspiration, samt utöva tillsyn. Detta ingår i biskopens uppdrag och ledarskap.