Ladda för vårstart!

Nyhet Publicerad Ändrad

Nu startar vårens verksamheter i Piteå församling. Meditation, caféer, föreläsningar, gudstjänster, körsång och konserter och mycket, mycket mer. Välkommen!

Kom och prova något nytt i vår! Kanske vill du sjunga i kör, vara scout, träffa andra småbarnsföräldrar, mötas och samtala om en god bok eller prova på meditation?

Känner du att du skulle vilja göra något för någon annan och är nyfiken på att vara volontär? Är du ung och skulle vilja träffa andra ungdomar?

Oavsett vem du är, vad du tror på och vad du vill, så är du varmt välkommen!

Klicka på fullskärmsläge längst ner i bilden för att läsa foldern. Du kan även följa pilarna i bilden.

Vi kan göra skillnad

Som medlem i Svenska kyrkan skapar du goda förutsättningar för en stor och rik verksamhet i Piteå församling. Det finns något för alla åldrar, från de allra minsta till de som har en stor del av livet bakom sig. Även när livet tar slut finns församlingen till för de som blir kvar i sorg och saknad.

Ett viktigt beslut som fattades för ett antal år sedan var att all barn- och ungdomsverksamhet i församlingen skulle vara gratis. Ingen ska exkluderas, dörren ska vara öppen för alla. Detta är ett viktigt förhållningssätt, inte minst när vi ser att fler i vårt samhälle har svårt att få ekonomin att gå ihop.

I allt som vår kyrka gör är uppdraget att Guds kärlek ska bli synlig, en kärlek som inte begränsas till en exklusiv skara utan som gäller hela mänskligheten. Vi har långt kvar, och det finns många brister. Men tillsammans kan vi göra skillnad.

Öppna mig för din kärlek.
Världen behöver mig.
Världen behöver din kärlek
strömmande genom mig.

Svensk psalm 96
Text A. H. Lindgren 1978

Text: Mats Björk, kyrkoherde

Barn och familj

Här har vi samlat olika aktiviteter för barn och familj som till exempel scouterna och Liten och stor. Varmt välkommen!

Några tonårstjejer sitter på en hustrappa.

Ung i kyrkan

Svettas i en sporthall, prata ut om respekt och relationer eller bara hitta ett skönt häng för fredagskvällen. Det finns bredd i Piteå församlings aktiviteter för unga Piteåbor. Kanske finns någonting för just dig.

En blond kvinna dricker kaffe.

Mötesplatser för daglediga

I relation till varandra och i gemenskap kan vi växa. Välkommen till höstens grupper och träffar för dig som är ledig på dagen.

En kyrkoorganist använder orgelns fotpedaler.

Musik och körer

Att sjunga är både roligt och hälsosamt. Glädje åt både utövare och åhörare! Och du, det är kostnadsfritt att delta. Församlingen erbjuder även musikundervisning på exempelvis orgel. Läs mer här!

En präst står med knäppta händer.

Fira gudstjänst

Gudstjänsten är en plats där vi får möta Gud och varandra.

Plats för ditt engagemang

Att bygga församling handlar inte enbart om olika prestationer utan om att dela liv och göra skillnad.

Små grupper av människor sitter vid olika bord och pratar över en kopp kaffe.

Mångkulturella mötesplatser

Piteå församling arbetar aktivt för integration och inkludering av våra nya Piteåbor för att de ska känna sig hemma och stanna hos oss.

Teckenspråkig verksamhet

Svenska kyrkans teckenspråkiga arbete vänder sig till dig som är döv, teckenspråkig eller finns i en teckenspråkig omgivning. Piteå församling erbjuder bland annat gudstjänster och caféträffar på svenskt teckenspråk. Församlingens teckenspråkiga medarbetare är Anna Yttergren, präst.

Sjukhuskyrkan

Stöd i krishantering, samtalspartner vid livets tuffa frågor och omsorg för individen - vid avgörande ögonblick finns Sjukhuskyrkan på plats.

En kvinnlig diakon sitter och samtalar med en man och en kvinna.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Diakoni - kyrkans sociala omsorg

Diakoni är Svenska kyrkans sociala arbete och betyder omsorg och respekt för varje människa. Utgångspunkten är glädjen och kärleken från Gud.

Om Piteå församling

I Piteå församling ska alla känna sig välkomna. Det ska finnas aktiviteter som passar många olika intressen och uttryckssätt.