Carl Johans församling

Kontakt

Carl Johans församling Besöks- och postadress: Carl Johans kyrkoplan 1, 41455 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7319200 E-post till Carl Johans församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Carl Johans församling

”Vem du än är, hur du än har det, så är du sedd, känd och älskad”. Ett sådant rum i Guds rike vill Carl Johans församling vara för dig på dina villkor, i vardag och högtid.

Hur barn formas i och genom den tidiga anknytningen. 21 febr 2018 klockan 9.00 -11.00 med frukost 9.00-9.30

Frukostföreläsning- Anknytning och hjärnan

barn-, ungdoms- och konfirmandverksamhet.
Ansökan före 1 mars.

Ledig tjänst-Musikpedagog

barn-, ungdoms- och konfirmandverksamhet. Ansökan före 1 mars.

När är det roligt? Om humor som existentiell strategi.
24 februari kl 9-11 i Kungsladugårds kyrka

Föredrag och Frukost

När är det roligt? Om humor som existentiell strategi. 24 februari kl 9-11 i Kungsladugårds kyrka

Kungsladugårds kyrka kl 18.

Ungdomsgudstjänst

Kungsladugårds kyrka kl 18. 25 februari

Måndag-onsdag kl 9-15, lunch 12-13
torsdag kl 13-15,
fredag kl 9-14, lunch 12-13

Nya öppettider för receptionen

Måndag-onsdag kl 9-15, lunch 12-13 torsdag kl 13-15, fredag kl 9-14, lunch 12-13

Efter 34 år och flera tusen steg på golven är det dags för en ny renovering av S:ta Birgittas kapell. Kapellet är helt stängt för all verksamhet från och med mars till och med december.

S:ta Birgitta blir tillgänglig för fler

- litteraturläsning - musik - stillhet - tystnad -
Med lätt lunch

Hållplats Carl Johan

- litteraturläsning - musik - stillhet - tystnad - Med lätt lunch

Därefter sopplunch

Taizébön med meditativ musik

Därefter sopplunch

Kommande musikaliska händelser i Carl Johans församling

Kommande musikaliska händelser i Carl Johans församling

Varje vecka firar vi en mängd olika gudstjänster i församlingen. Vilka gudstjänster vi firar den närmsta tiden kan du läsa i kalendern här på hemsidan. Varje lördag kan man också läsa i Göteborgs-postens under Predikoturer och musikannons vad som händer i kyrkorna.

Gudstjänster

I Carl Johans församling finns två kyrkor, Carl Johans och Kungsladugårds kyrka, och ett kapell, S:ta Birgittas kapell

Kyrkor och kapell

Kungsladugårds kyrka kommer att bli centrum för konfirmand- och ungdomsarbetet i det nya Carl Johans pastorat.

Förändringar i gudstjänstutbudet i Kungsladugårds kyrka

#vardeljus

Det är nog nu. Det är inte rätt att män tar sig friheter på kvinnors bekostnad. En människa ska inte behöva värja sig för fysiska eller verbala sexuella inviter och övergrepp. Vi behöver berätta om sådant som har hänt för det är nog nu.
 Blogg

Ärkebiskopens uttalande

Vi har undervisning i piano, orgel, gitarr, bas, keyboard, sång....m.m

Musik - Körer

Vi har undervisning i piano, orgel, gitarr, bas, keyboard, sång....m.m

Carl Johans församling har swish-konto som komplement till kontanter. Du kan använda swish för att lägga kollekt eller betala för kyrkkaffe mm

swish-betalning

Oavsett vilken av församlingarna du besöker är du välkommen som du är.

Carl Johans pastorat

Från Linnégatan till Röda sten och från Marconigatan till Göta älv vill de fyra församlingarna som ingår i Carl Johans pastorat sprida öppenhet och erbjuda gemenskap. Oavsett vilken av församlingarna du besöker är du välkommen som du är.

Tavlorna är målade av prästen och konstnären Kent Wisti och texterna skrivna av sex teologer.

UTSTÄLLNING: 500 år av reformation!

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg