Ljusbäraren i Carl Johans kyrka, fullsatt med tända ljus.

Vi firar gudstjänst i Carl Johans kyrka varje söndag kl. 11. Välkommen!

Mässa

Söndagar kl. 11, Cal Johans kyrka

En traditionell gudstjänst med nattvard och mycket liturgi. Församlingens präster, musiker, diakoner, ideella medarbetare och körer medverkar under året.

Söndagsöppet – Efter gudstjänsten är kyrkan öppen till kl. 15 för den som vill stanna kvar för en pratstund.

Andakt och musik

Onsdagar kl. 12, Carl Johans kyrka

Se Hållplats Carl Johan för veckans program utöver andakten.

Gudstjänst för små och stora

I Kungsladugårds kyrka firar vi Små och stora-gudstjänst med barn i alla åldrar. Det är en enklare gudstjänst med låga trösklar. Barnkören och barn från vår förskola medverkar allt som oftast. Gudstjänsten tar ca. 45 minuter och efteråt fikar vi en stund. Se kalendern för datum.

Musikgudstjänster

I S:ta Birgittas kapell firas oftast musikgudstjänster på söndagar klockan 18. Betoning ligger på musiken, men gudstjänsten innehåller ofta även en kortare reflektion samt bön och välsignelse.

En yngling doppar en oblat i den framsträckta bägaren.

Vill du hjälpa till i gudstjänsten?

Söndag den 20 november är du som vill hjälpa till i gudstjänsten välkommen på minikurs.

Två barn tänder ljus vid ljusbäraren i kyrkan.

Små och stora-gudstjänst

Gudstjänst där barn är extra välkomna!

Musikgudstjänster

Musik på Klippan i S:ta Birgittas kapell och musikgudstjänster i Carl Johans kyrka.

Dörren till Carl johans kyrka står på glänt. Det lyser inne i kyrkan. Det är mörkt utanför.

Söndagsöppet

Välkommen in i Carl Johans kyrka på söndagar för att prata och fika, eller bara vara.

Orden Han, Härskare, Fader, Domare och Herre är ersatta med orden Hon, Livgiverska, Moder, Vän och Befriare.

Krista-gudstjänst

En enkel gudstjänst på feministteologisk grund.

Illustration av en flicka som sitter på en dopfunt och doppar sina tår.

Dop

I dopet berättas om Guds kärlek till varje människa och om en gemenskap över hela världen. Döpas kan man när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen.

En vigsel mellan två kvinnor i brudklänningar i Masthuggskyrkan. Brudparet står framför prästen.

Vigsel och bröllop

Störst av allt är kärleken!

En vit kista med ett stort blomsterarrangemang står i kyrkan. En person i förgrunden kollar på kistan.

Begravning

I begravningsgudstjänsten stannar vi upp inför ett levt liv. Minnen, sorg och saknad, men också som ett avstamp inför det nya livet.