Ljusbäraren i Carl Johans kyrka, fullsatt med tända ljus.

Vi firar gudstjänst i Carl Johans kyrka varje söndag kl.11. Välkommen!

Nya rekommendationer från 1 juni

Regeringen har beslutat att genomföra anpassningar av åtgärderna för minska smittspridningen av covid-19. Det innebär att fler än åtta personer kommer att få samlas vid sammankomster och tillställningar. Hur många som tillåts beror bland annat på lokalens storlek och om det finns anvisade sittplatser, men maxantalet är 50 personer. Du kan läsa mer på Folkhälsomhyndighetens hemsida.

Detta innebär bland annat att vi kan börja fira gudstjänst tillsammans i kyrkan igen! Från och med den 6 juni öppnar Carl Johans pastorat upp för ordinarie gudstjänster sön- och helgdagar med 50 angivna sittplatser (med undantag av Högsbo församling som öppnar 13 juni.) Läs mer i nyheten ”Nu öppnar vi upp!” om vilka verksamheter som berörs och hör gärna av dig till vår reception om du har några frågor.

Mässa

söndagar kl. 11

Carl Johans kyrka

En traditionell gudstjänst med nattvard och mycket liturgi. Församlingens präster, musiker, diakoner, ideella medarbetare och körer medverkar under året.

Andakt och musik

ONSDAGAR KL. 12

Carl Johans kyrka

Under sommaren varvas sommarandakt och onsdagsmusik i Carl Johans kyrka. Se Hållplats Carl Johan för datum.

Kristamässan – INSTÄLLD

varannan söndag kl. 18

St:a Birgittas kapell

En enkel mässa på feministteologisk grund som arrangeras av Forum för feministisk gudstjänstutveckling i samverkan med Carl Johans församling.

Onsdagsmässan – INSTÄLLD

Onsdagar kl. 18.30

Matteuskyrkan

En ekumenisk veckomässa i samarbete med Matteuskyrkan och Majornakyrkan. Varje onsdag kl. 18.30 samlas vi i tystnaden, i reflektionen, i musiken och i gemenskapen. Under hösten 2020 träffas vi i Matteuskyrkan, Djurgårdsgatan 17.

Gudstjänst för små och stora – INSTÄLLD

I Kungsladugårds kyrka firar vi gudstjänst för små och stora, med barn i alla åldrar. Det är en enklare gudstjänst med låga trösklar. Barnkören och barn från vår förskola medverkar allt som oftast. Se kalendern för datum.

Musikgudstjänster – INSTÄLLD

I S:ta Birgittas kapell firas oftast musikgudstjänster på söndagar klockan 18. Betoningen ligger på musiken, men gudstjänsten innehåller ofta även en kortare reflektion samt bön och välsignelse. Se konsertprogrammet för datum.