Treans spårvagn passerar utanför Carl Johans kyrka en solig sommardag.

Hållplats Carl Johan

Onsdagsmusik, gemenskapsträff, psalmkraft och sopplunch.

En hållplats i vardagen

Varje onsdag, med undantag av röda dagar, finns det möjlighet till en mötesplats i Carl Johans kyrka. Träffen inleds med cirka en halvtimmes andakt i kyrkan och följs av samtal runt fikabordet.

Onsdagsmusik och gemenskapsträff

Varannan vecka är programmet lite längre. Efter Onsdagsmusik i kyrkan serveras kaffe och smörgås i församlingshemmet och en inbjuden gäst tar vid ca kl. 13 för att underhålla, inspirera eller rent av utmana.

Psalmkraft

Psalmer – Psalmer – Psalmer – Lättlunch. Vi stannar till under kyrkoåret med särskild betoning på aktuella psalmer. 20/9, 18/10, 15/11 och 13/12.

Taizébön

Musik-Stillhet-Tystnad-Ord på vägen. Sånger på olika språk från klostret i Taizé i Frankrike. Därefter sopplunch. 6/9, 4/10, 1/11 och 29/11.

Program för Hållplats Carl Johan

Klicka på kalendern här nedanför så listas aktuella tillfällen. I kyrkan kan du hämta en folder med terminens datum. Du kan också läsa och ladda ner foldern här:

Programfolder hösten 2023

Gudstjänst

Vi firar gudstjänst i Carl Johans församlingshem varje söndag kl. 11. Välkommen!

Konsertprogram

Konserter och musikgudstjänster i S:ta Birgittas kapell, på Röda sten.

En diakon samtalar med en person utomhus.

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också för kyrkans sociala arbete.

Samtalsmottagning

Du kanske skulle prata med någon? Något har hänt i livet; en plötslig sorg, en brusten relation eller en situation som du inte vet hur du ska hantera. Boka tid hos oss!

Två tecknade fåglar som sjunger glatt.

Kom och sjung!

Inga förkunskaper, ingen anmälan, ingen kostnad. Bara kom och sjung!