Ringar på vattnet i en stilla sjö.
Foto: Linus Nylund/Unsplash

Samtalsstöd

Vill du prata med någon om tro och tvivel, dela dina tankar kring liv och död, mening och existens? Hör av dig till oss för att boka enskilt samtal med diakon eller präst.

Boka tid för samtal

För att boka tid för samtal kontaktar du Samtalsmottagningen, det kan du göra på både telefon eller e-post. Samtalen kostar dig ingenting.

Ring Carl Johans samtalsmottagning

Du kan ringa dygnet runt till vår telefonsvarare. Uppge namn och telefonnummer, så kontaktar vi dig så snart som möjligt för att boka tid.

E-posta Carl Johans samtalsmottagning

Du kan skicka e-post till oss. Uppge namn och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig så snart som möjligt för att boka tid.

E-postadresscarljohan.samtalsmottagning@svenskakyrkan.se

Drop-in

Onsdagar kl. 10–11.30

Besöka oss utan tidsbokning. För ett kortare samtal eller för att boka tid för samtal har vi drop-in i Carl Johans församlingshem.

Dela dina tankar

Enskilt samtal

Att prata om saker som gnager inuti, kan vara ett sätt att ta sig vidare. Om du vill träffa någon för ett enskilt samtal så kontaktar du någon av våra präster eller diakon direkt.

Samtal om andlighet och tro

Vill du prata med någon om tro eller tvivel, bolla dina tankar kring mening och existens? Du kanske är nyfiken på andliga frågor och kristen tro, men är osäker på nästa steg? Hör av dig till oss så kanske vi tillsammans kan hitta din stig.

I själavårdande samtal kan vi prata om en bibeltext eller be tillsammans.

Familje-/parterapi

Ibland möter vi hinder i relationer som kan vara svåra att ta sig över.
Då kan det vara viktigt att få hjälp till att skapa en bättre dialog för att förstå och förändra.

Vi möter alla som vill tala om sina relationer i olika familjesammansättningar, t ex för att hitta andra sätt att kommunicera eller ett nytt förhållningssätt efter en separation. Samtalen kan ske i par, tillsammans med familjen eller individuellt.

Tillvägagångssätt

• Samtalen är 45 min för individuella samtal och 60 min för par-/familjesamtal.
  • Boende i Carl Johans (Majorna), Högsbo, Masthuggs och Oscar Fredriks församling prioriteras. Dessa ingår i Carl Johans pastorat.
  • Terapi- och rådgivningssamtalen sker under tystnadsplikt.
  • Kostnad: Individuella 200 kr per samtal, par/familj 400 kr per samtal för medlemmar i Svenska kyrkan. 300 repektive 600 kronor per tillfälle för dem som inte är medlemmar.
  • Det finns möjlighet att ansöka om nedsatt avgift eller avgiftsbefrielse.
  • Vi erbjuder även digitala samtal.

Du är okej

Alla som vill är välkomna att höra av sig till oss för samtal. Vi har inga krav på tro, medlemskap eller vem du är och definierar dig som.

Diakoner i Carl Johans församling

Präster i Carl Johans församling

Verksamhet för vuxna

Scenframträdande i Carl Johans kyrka.

Verksamhet för vuxna

Här finns information om grupper och mötesplatser för vuxna.

Två tecknade fåglar som sjunger glatt.

Kom och sjung!

Inga förkunskaper, ingen anmälan, ingen kostnad. Bara kom och sjung!

Ludvig Lindelöf och Pontus Bäckström står i en trappa. Ljuset från ett fönster lyser upp från vänster.

Ingen hinner fram

Podcast om kyrka, tro, samhälle, populärkultur och kanske lite politik, med Ludvig Lindelöf och Pontus Bäckström.

Treans spårvagn passerar utanför Carl Johans kyrka en solig sommardag.

Hållplats Carl Johan

Musik vid middagstimman, gemenskapsträff, litteraturläsning och sopplunch.

En diakon samtalar med en person utomhus.

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också för kyrkans sociala arbete.