En träskulptur i form av en hand stöttar upp ett stort lutande träd.
Foto: Niel Thomas/Unsplash

Samtalsstöd

Vill du prata med någon om tro och tvivel, dela dina tankar kring liv och död, mening och existens? Hör av dig till oss för att boka enskilt samtal med diakon eller präst.

Boka tid för samtal

För att boka tid för samtal kontaktar du Samtalsmottagningen, det kan du göra på både telefon eller e-post. Samtalen kostar dig ingenting.

ring Carl Johans samtalsmottagning

Du kan ringa dygnet runt till vår telefonsvarare. Uppge namn och telefonnummer, så kontaktar vi dig så snart som möjligt för att boka tid.

E-posta Carl Johans samtalsmottagning

Du kan skicka e-post till oss. Uppge namn och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig så snart som möjligt för att boka tid.

E-postadresscarljohan.samtalsmottagning@svenskakyrkan.se

Drop-in

Det finns även möjlighet att besöka oss utan tidsbokning. För ett kortare samtal eller för att boka tid för samtal har vi drop-in i Carl Johans församlingshem.

onsdagar kl. 10–11.30

Hitta till Carl Johans församlingshem.

Dela dina tankar

Enskilt samtal

Att prata om saker som gnager inuti, kan vara ett sätt att ta sig vidare. Om du vill träffa någon för ett enskilt samtal så kontaktar du någon av våra präster eller diakon direkt.

Samtal om andlighet och tro

Vill du prata med någon om tro eller tvivel, bolla dina tankar kring mening och existens? Du kanske är nyfiken på andliga frågor och kristen tro, men är osäker på nästa steg? Hör av dig till oss så kanske vi tillsammans kan hitta din stig.

I själavårdande samtal kan vi prata om en bibeltext eller be tillsammans.

Familjeterapi/familjerådgivning

Ibland möter man hinder i relationer som kan vara svåra att ta sig över. Då kan det vara nödvändigt att få hjälp för att skapa en dialog för att förstå och förändra.

Vi är till för dig eller er som är gifta, sambor, skilda, på väg att skiljas, ensamstående, föräldrar, vuxna barn eller vänner. Vi kan prata om vilken typ av privat relation som helst. Du kan komma ensam, eller så kommer ni tillsammans.

FAMILJETERAPI/FAMILJERÅDGIVNINGssamtalen är avgiftsbelagda och faktureras

• Kostnaden är 400 kronor per tillfälle för medlemmar i Svenska kyrkan och 600 kronor per tillfälle för dem som inte är medlemmar
  • Det finns möjlighet att ansöka om nedsatt avgift eller avgiftsbefrielse
  • Samtalen sker under tystnadsplikt
  • Inget krav på medlemskap i Svenska kyrkan
  • Boende i Majorna/Linné, Masthugg och Högsbo prioriteras

Kontaktperson familjeterapi

Mia Rydberg

Oscar Fredriks församling, Carl Johans pastorat

Diakon, Leg. psykoterapeut

Du är okej

Alla som vill är välkomna att höra av sig till oss för samtal. Vi har inga krav på tro, medlemskap eller vem du är och definerar dig som.

Verksamhet för vuxna

Diakoner i Carl Johans församling